Mekarglöden började med isärskruvade leksaker som Johan ville förstå i detalj. En Gameboyknapp som gick sönder lagades av en ivrig sexåring. Sedan föll det sig naturligt att skruva isär och byta ram-minne på datorerna som hans pappa köpte hem billigt genom jobbet. När Johan blev äldre köpte han egna och började med överklockning.
 

Namn: Johan Nyman
Bor: I Ånge
Ålder: 21 år
minimalisticpc.com

Under det sista året på elprogrammet kläckte han iden om att bygga en dator av en klassisk gammal Coca Cola-back. Det färdiga resultatet används än idag av en kompis.

Johan fick mersmak och bestämde sig för att fortsätta. Nästa dator blev mindre, smidigare och byggdes från ett annat moderkort, Mini-ITX, ett format han har hållit fast vid.

– Mini-ITX föll jag för redan första gången jag testade. Jag spelar inte så mycket krävande spel så jag behöver aldrig mer än ett grafikkort. Och jag behöver heller inte ett större moderkort än Mini-ITX, säger Johan.

– När jag bygger mina egna chassin är det väldigt roligt att bygga dem baserat på ett Mini-ITX-kort för då kan jag få till väldigt små byggen. Det är också kul att komma ifrån de vanliga chassi-formerna som har existerat i 20–30 år, rektangulära stående lådor bara, säger han.

Stoltast är Johan över Curv3d, en liten, genomskinlig vardagsdator som han håller på att modifiera till speldator.