Själva grejen med Chromecast är att det ska vara enkelt att skicka media till den med din mobiltelefon eller dator. Och Viaplayutvecklarna har lagt manken till att leverera en riktigt snabb, stabil och lättanvänd upplevelse.

Vi har under helgen haft möjlighet att testa Chromecastfunktionerna och vi kan lugnt säga att om du har ett stycke Chromecast och använder streamingtjänsten Viaplay så kommer du verkligen inte bli besviken.

Nästan ingenting med appen har förändrats. Utvecklarna har endast lagt till en Chromecastikon i ena hörnet när vi spelar en video. När vi klickar på den hoppar tvn till Chromecast och vi behöver bara vänta i någon sekund innan det vi valt att titta på dyker upp på skärmen. Något som vi blev imponerade av var att videon visades i högupplöst format direkt. När vi använder Netflix på Chromecast måste vi vänta betydligt längre för att vi ska få avnjuta lite högupplöst bild på tvn. Men med Viaplay skedde detta betydligt snabbare.

Samtidigt som vi kör Viaplay från telefonen/plattan till Chromecast kan du använda appen i telefonen för att läsa mer om det du tittar på. Precis som du kan göra om du inte tittar på någonting. Du kan kolla vilka som medverkar i filmen eller vem som regisserat. Eller så kan du leta upp ditt nästa videoprojekt.

Något som vi saknar är automatisk start av nästa avsnitt, men det är inte något problem som är Chromecast-exklusivt utan är ett problem på samtliga mobila enheter. Vi håller tummarna att Viaplay-utvecklarna lägger till denna funktion i framtiden. Extrema serietittare är också människor, liksom.


Nyheten är alltså ikonen uppe i högra hörnet som låster dig pusha Viaplay till din Chromecast. 

Chromecastfunktionen går att använda oavsett om du sitter med en dator, Android- eller IOS-enhet. Det kostar ingenting extra att använta Chromecastfunktionerna, så om du har en vanlig Viaplayprenumeration och en Google-sticka så behöver du inte betala någonting mer än de 79 kronorna i månaden.

Efter att ha spenderat en tid med Viaplays Chromecastfunktioner så är slutsatsen att vi är imponerade. Efter att vi dragit ner appen, startat den och klickat på Chromecastknappen så tar det bara några sekunder innan den högupplösta videon dyker upp på tvn. Denna funktion kommer att göra många Viaplayanvändare och Chromecastägare väldigt nöjda och glada.

Google Chromecast

Bästa pris just nu: 495 kr