Vi hade stora förväntningar när lådan med el-scootern äntligen levererades till redaktionen. Efter flera tips och förfrågningar från er läsare var det dags att kolla in en av alla dessa el-scootrar som finns att beställa på nätet. Valet av modell var slumpmässigt då det finns en uppsjö varianter och storlekar. Gemensamt är att de vi hittade säljs av relativt okända återförsäljare, och med detta kommer givetvis frågeställningar om kvalitet, garantier mm. En snabb sökning på olika forum ger dessutom en varierande bild av bemötande och åtaganden från försäljningsställena. Vi utgår från produkten och upplevelsen i sig och har väldigt svårt att bedöma problematiken kring direktimport i enskilda fall, men vid ett eventuellt köp skadar det inte att vara extra noggrann vid val av modell.

Körklar vid leverans
Modellen från Rull.se väger hela 42 kilo och var i stort sett klar att köra vid leverans. Sadeln och belysning var det enda vi behövde vi montera innan det var dags att ge sig ut på stan. Bruksanvisningen är på engelska och onekligen i behov av en uppdatering. Framljuset fick vi aldrig på plats. Instruktioner saknas så vi improviserade och fäste lampan med hjälp av buntband. Inte vidare snyggt, eller acceptabelt, men det fick duga för oss under testperioden.

Första laddningen tar 6-8 timmar sedan är det bra att ladda efter varje gång den använts. I just detta utförande är scootern utrustad med allround-däck med grövre mönster för bra grepp även på sämre underlag och ger ett coolare utseende. Sadeln är justerbar i höjd och det går snabbt att hitta ett individuellt läge som passar just dig. Problemet är att det ser… så förbaskat fånigt ut. Det må vara en vanesak men en kickbike ,modell större, med feta däck och en stor sadel för tankarna snarare till en permobil än till ett trendigt stads-fordon. Nåväl, för längre sträckor kan det vara en poäng att låta sadeln vara på plats

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Pris: 6 995 kronor
Information från: Rull.se
Hjulstorlek: 10 tum.
Bromsar: Skivbroms.
Räckvidd: upp till 20 km (enligt åf).
Vikt: 42 kilo.
Batteri: 48V heavy-duty (4 st. 12V 12Ah blyackumulatorer).
Motor: Borstlös motor, 1 300W.
Hastighet: upp till 45 km/h (enligt åf).