Mer från VOD-specialen hittar ni här:
VOD-special: Dags att sluta fultanka
VOD-special: Så föddes video on demand
VOD-Special: Välj rätt filmtjänst
VOD-special: Så kommer du åt utländska guldkorn


1. Byt ut din gamla tv mot en smart-tv
Skaffar du en tillräckligt ny och smart tv från någon av de större tillverkarna så har den med all säkerhet inbyggt stöd för en rad vanliga filmtjänster. Gränssnitten mellan smarta tv-apparater skiljer sig en del åt, men generell sett är de enkla att använda och har nuförtiden ofta intressanta kontrollmöjligheter som rörelseigenkänning genom inbyggd kamera eller röststyrning med hjälp av mikrofon. Fördelen med att ha tjänsterna direkt i tv:n är helt klart enkelheten. Nack­delen är att en ny smart-tv kostar en rejäl slant.

2. Skaffa mediaspelare
Med en mediaspelare (eller en blurayspelare med inbyggd mediaspelare) kan du för en relativt billig penning förvandla en dum tv till en mer intelligent sådan. Det finns massvis med märken och modeller att välja mellan, men är om det främst är streamingtjänster du vill åt så duger oftast någon av de enklare modellerna. Den här typen av spelare kan även hämta filer från ditt lokala nätverk. En nackdel är att få spelare har stöd för speciellt många videotjänster. Detta bör du kolla upp noga innan du slår till.

3. Koppla datorn till din tv
För flest valmöjligheter när det gäller att få tillgång till olika videotjänster på din tv så ansluter du helt enkelt en dator till tv:n via hdmi-porten. Med hjälp av en trådlös enhet som kombinerar mus och tangentbord kan du sedan enkelt styra datorn från tv-soffan. Ett bra program att använda för mediauppspelning på datorn är gratisverktyget Tversity. I det kan du lägga till olika filmtjänster du vill använda dig av och enkelt bläddra mellan dessa samt fysiska mediafiler i ett lättnavigerat menysystem. Datorn kan vara relativt gammal och slö beroende på vilka kvalitetskrav du har. Nackdelen med den här lösningen är att du får leva med en pc (eller Mac) i tv-bänken, vilket inte är snyggt alla gånger. Och att en del maskiner tar en stund att starta upp.

4. Anslut mobilen till tv:n
Alla filmtjänster med självaktning går att kika på också i mobila enheter. Har du en hyfsat modern smartphone kan du i regel ansluta den till tv:n via en hdmi-kabel och sedan antingen styra genom att peka på skärmen precis som vanligt, eller genom att ansluta en kompatibel trådlös kontrollenhet.
Om din mediaspelare eller smarta tv har stöd för miracast eller airplay (den sistnämnda varianten fungerar bäst med en Apple TV) kan du även strömma bild och ljud trådlöst från din mobiltelefon till tv:n, vilket är den absolut smartaste lösningen. En nackdel är dock att batteriet i din mobil snabbt laddas ur, så det gäller att ha en laddare nära till hands.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning

Trust Adura Wireless Multimedia Keyboard (Nordisk)

Bästa pris just nu: 399 kr