Kalldusch i bushen

Sea to summit

Leta upp närmaste vattendrag, fyll säcken med vatten, häng upp den i närmaste träd och låt solen värma upp vattnet. Sedan är det dags för en härlig dusch i det fria. Munstycket går att justera för en stråle efter tycke och smak.

Sea to Summit Pocket Shower kostar 281 kronor hos Amazon Sverige


Lifestraw: Sugröret som räddar liv

I Sverige är vi bortskämda med rent vatten, men det är inte helt riskfritt att dricka direkt ur vattendrag om du är ute och vandrar. Lifestraw är ett smidigt och smart filter som tar bort 99,9 procent av just bakterier och parasiter, Mer info på och du kan i princip stoppa ned det i vilken vattenpöl som helst och släcka törsten. Lifestraw hängs lätt runt halsen och väger bara 56 gram – och filtret ska räcka till mäktiga 1 000 liters vattenrening.

Lifestraw kostar 281 kronor hos Amazon Sverige


Powertrekk: Ladda mobilen med vatten


Powertrekk är en svensk uppfinning och det handlar om en bränslecellsladdare. Perfekt att ha med sig ut i skogen då den laddas med enbart vatten. Nästan, du måste nämligen mata den med en puck också. Men visst, miljövänligare än att släpa med dig batterier ut på vandringsleden och säkrare än solcellsladdare. Men det blir dyrt räknat per laddning, ett 3-pack puckar kostar dig en hundring. Varje puck ger dig 1200 mAh och Powertrekk innehåller dessutom ett uppladdningsbart batteri på 1500 mAh

Kostar 429 kronor hos Addnature


Thermacell Portable: Mullig myggjagare

Thermacell

Den här lilla myggmördarmaskinen ska rensa upp till 20 kvadratmeter från ohyra, vilket låter perfekt till lägerplatsen en skön sommarkväll. Den utsöndrar ett luktfritt medel som ska skrämma bort blodsugarna, men den hade inte mycket att sätta emot en myr i Norrland förra sommaren. Under mer normala förutsättningar klarar den sig bättre, men endast på en mycket liten yta, som en liten altan. Du bör absolut säkra upp med en flaska djungelolja.

Kostar 379 kronor hos Amazon Sverige


Garmin Montana 700i: Hitta rätt i vildmarken

Garmin

Vass frilufts-gps i från Garmin. Den här navigatorn hittar snabbt rätt position, den är tålig och gedigen och bjuder på smarta funktioner för den som vill analysera vandringen i efterhand. Montana 700i kostar visserligen en rejäl slant, men om du är en sann prylnörd och inte vill riskera att gå vilse på fjället är den här navigatorn en klok investering.

Kostar 6 143 kronor hos Kampetorp


Deeper Smart Sonar Pro+2: Fiskelycka!

Med Fishfinder från Deeper kan du förbättra dina odds att få napp. Själva ekolodet är en liten boll som aktiveras i kontakt med vattnet, sedan skickar den info till en app i din IOS- eller Androidenhet.
 
Fishfinder

Med Fishfinder från Deeper kan du förbättra dina odds att få napp. Själva ekolodet är en liten boll som aktiveras i kontakt med vattnet, sedan skickar den info till en app i din IOS- eller Androidenhet.

Kostar 2 499 kronor hos Olssonfiske


Pinnacle Dualist Hs: Fixar krubbet

gaskök

Pinnacle Dualist Hs från GSI Outdoors är ett gaskök med inkluderade matlagningsredskap för två personer. En 1.8 liters kastrull med teflon coating, två skålar och muggar som enkelt packas i varandra samt två vikbara foons. Köp till gas och du är redo för en kulinarisk resa.

Kostar 1 095 kronor hos Outnorth