Genom att köpa till en speciell kontroll till Bebop Drone, Skycontroller, kan du faktiskt ansluta de virtuella verklighetsglasögonen och uppleva hur det är att kunna flyga. Räkna med ganska grova obehagskänslor, och ett stort hål i plånboken. Konceptet är i alla fall väldigt intressant.

Det stora dragplåstret med Bebop Drone är dock dess 14-megapixelskamera med ett objektiv som fångar video och bilder i 180 graders omfång. Genom bildstabilisering via mjukvara och möjligheten att fokusera på ett litet område av bilden åt gången kan du spela in filmer där kameraåkningar är mjuka, till skillnad från de ofta skakiga turerna i AR Drone 2.

Det här är troligtvis ett sätt från Parrots sida att konkurrera med nykomlingar på arenan som DJI, vars drönare innehåller avancerade anordningar där kameran kan rotera och stabiliseras via mekanik. Parrots strategi garanterar ett lägre pris, men räkna med att bildkvaliteten kan bli lidande istället.

Något annat som lider är flygfarkostens livslängd i luften: Omkring 12 minuter utlovas med det inkluderade batteriet på 1 200 mAh. För en drönare vars kostnad i slutändan kommer hamna någonstans mellan 300 och 1 000 dollar är det något att ha i åtanke. Bebop Drone ska anlända någon gång under fjärde kvartalet i år.