Hög kvalitetskänsla! Så sammanfattar vi första intrycket av modellen Epix från Ecoride. Matt lack i grått tillsammans med oranga ekrar och detaljer känns onekligen fräscht och trendigt. Vi fick in cykeln färdigmonterad, så eventuella svårigheter med denna lämnar vi åt sidan. Full laddning från hel urladdning tar mellan 5 och 7 timmar. Smart nog går det även att enkelt montera bort batteriet från fästet och ladda det om du skulle behöva cykeln under tiden.

Bra utväxling
Tändningslåset sitter på batteriet (som är av typen litium-jon), som är placerat framför bakdäcket och själva panelen är fäst på styret. Växlarna är nio till antalet och kommer från välkända Shimano, och de ger tillräcklig utväxling för de flesta situationer. Vid eldrift finns fyra lägen. Ecoride kallas sitt system Activedrive, och Default-läget är så kallat steglöst och anpassar sig efter hur snabbt du trampar och hjälper till därefter. Genom ett tryck på MODE-knappen tänds dioderna på panelen för tre fasta lägen; low, medium och high. Dessa är olika hastighetslägen som efter att hastigheten är uppnådd kontinuerligt arbetar för att i kombination med att du trampar bibehålla denna till dess du stannar eller byter läge. De fasta lägena är 15, 20 och 25 km/h.

Extra gas
Ecoride har dessutom haft den goda smaken att utrusta cykeln med ett gasreglage som är helt oberoende av övriga inställningar och kan användas för extra hjälp i backar eller uppstarter. Detta fungerar klockrent och är riktigt roligt att använda sig av vid exempelvis rödljus, till övriga medcyklisters stora förvåning. Lite synd att hastigheten är begränsad till 6 km/h om du inte trampar, men ändå förståeligt med tanke på batterilivslängd.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

Tillverkare: www.ecoride.se
Pris: 16 990 kronor
Hjulstorlek - 28 tum
Bromsar - Hydrauliska Skivbromsar - TEKTRO
Växlar - Shimano Deore, 9 växlar
Belysning - LED fram och bak, SPANNINGA 20 lux
Ram - Aluminium
Lås - Godkänt ramlås, ABUS
Batteri - Litium-jon, 36 Volt 13,5Ah
Laddare ingår (med auto-avstängning)
Räckvidd - Upp til 70 km
Laddningstid - 5-7 tim. (från helt slut batteri)
Motor - Borstlös motor, 250 Watt, 36 Volt
Hastighet - 25 km/h