Att Supra kan kablar, det har vi vetat länge. Därför var det extra spännande att testa deras första in-ear-hörlurar. En viktig sak med den här typen av hörlurar är nämligen sladden som ofta har en tendens att både trassla och så småningom även gå sönder. Vi snackar hårt slitage när lurarna, eller rättare sagt headsetet, åker upp och ned ur fickan dagarna i ända.

Missa inte: Stort jämförande test av in-ear-lurar

Nitro levereras i en snygg liten låda och redan när vi packar upp lurarna känner vi att det här är bra kvalitet. Vi snackar Kevlar, kolfiber och Titan. Inte plast och gummi. Till och med den lilla fjärrkontrollen, som sitter en bit upp på höger grenkabel, andas premium. Men det är när vi kopplar in Nitro och slår igång musiken vi verkligen hajar till.

Hur är det möjligt att kunna skapa så tung och djup bas ur ett par in-ear-lurar i den här storleken? Ljudet är fantastiskt mäktigt och volymresurserna är enorma. Visst, basen tar lite väl mycket överhand ibland, och diskanten är en aning hård i våra öron om vi ska vara riktigt petiga. Men närvarokänslan finns här, liksom dynamiken. Det låter helt enkelt mycket bättre än flertalet andra lurar vi testat av den här typen. Vi snackar bas i klass med slutna lurar!

Efter ett antal veckor med Nitro-lurarna konstaterar vi även att de håller för tuffa tag. En smart detalj är också att du kan använda fjärrkontrollen till mobiler med IOS, Android och Windows Phone. På baksidan av kontrollen sitter nämligen en liten switch som låter dig växla mellan två olika styrlägen. Smart! Samtidigt är den inbyggda mikrofonen riktigt bra och sällan har vi låtit så tydliga för personen i andra änden av luren när vi pratat i headset.


+
Basen!
Kvalitetskänslan
Flexibel kontroll

-
Lite hård diskant
Basen tar överhand ibland

=
Ett par riktigt bra premiumlurar som framför allt imponerar med djup bas och flexibel kontroll. Rekommenderas!

Betyg:
Ljudkvalitet:9
Konstruktion: 9
Prisvärde: 8
Totalt: 9

Supra Headphones Nitro

Bästa pris just nu: 699 kr

Fakta

Pris: 899 kr 
Information från: www.soundbysweden.se
Frekvensomfång: 16-22 KHz 
Impedans: 16 Ohm 
Känslighet: 98 dB @ 1 KHz 
Mikrofon: Ja 
Mobilstöd headset: IOS, Android, Windows