Jawbone Up 24: Ständigt uppdaterad och snygg
Förra generationens Up från Jawbone var en riktigt snygg enhet med en riktigt snygg app. Det största problemet var dock att du var tvungen att plugga in enheten i mobiltelefonens hörlursuttag för att föra över dina prestationer till appen. Ytterst osmidigt. Med Jawbone Up 24 är det problemet helt löst då Up 24 har fått bluetooth-funktionalitet och kan synkas trådlöst.
 jawbone up 24
Själva enheten är designad av Yves Behar och finns i flera olika färger, mönster och storlekar. Up 24 sitter bra runt handleden och hålls på plats utan att trycka allt för hårt mot huden. I ena änden sitter det en kork som du kan plocka bort så att du kan ladda armbandet och i andra änden sitter det en knapp som låter dig aktivera vissa moment. Håller du in knappen skiftar du mellan natt- och dagsläge och klickar du snabbt två gånger aktiveras powernap-läget som gör att enheten vibrerar 20 minuter senare så att du kan stänga ögonen ett tag.

Appen Up till armbandet är riktigt snygg och intuitiv. Direkt när du startar den och länkat appen med ditt armband så ser du grafer som visar hur många steg du har tagit och hur länge du har sovit, och givetvis hur djupt du har sovit. Överblicken är riktigt bra och du kan enkelt sätta egna mål för dagen och du kan till och med lägga till hur du mår. Vill du använda bandet för att gå ner i vikt så kan du använda appens inbyggda loggsystem för mat. Här kan du skriva in vad du har ätit, hur mycket och när du ätit. Appen räknar automatiskt ut hur många kalorier du fått i dig och räknar ihop dessa med antalet steg för att se hur mycket du måste röra på dig för att gå ner i vikt.


+ Riktigt snygg
+ Trådlös synk
+ Intuitiv app
+ Funkar med andra appar som Runkeeper etc

- ej gjord för hårdträning

=
Jawbone Up 24 är ett armband för dig som vill ha statistik över hur du rör på dig under dagen. Enheten är riktigt snygg och ger dig den information du behöver om du endast vill se hur många steg du tar och hur mycket du sover.
 

Pris: 1349 kr
Tillverkare: Jawbone
Kompatibel med: Android & IOS
Batteritid: 5-6 dagar
Betyg: 9


Fitbit Flex: Funktionsfull lättviktare
Med Flex har Fitbit satsat på enkelhet. Själva enheten är ytterst liten. Närmare 3 cm lång och inte ens en cm bred. Flex sitter i ett armband av gummi som du enkelt kan spänna fast runt handleden utan några som helst problem. Flex är helt vattentät, så du behöver aldrig ta av dig den när du utövar diverse blöta sporter eller när duschar. Det är också väldigt enkelt att koppla upp telefonen, eller datorn, till bandet då det kör bluetooth och kan skicka och ta emot information trådlöst.
 fitbit flex

Armbandet kommer i flera olika storlekar för att passa alla olika handleder i världen. På armbandets ovansida sitter det en genomskinlig plastbricka som låter dig se huvudenhetens indikatorlampor. Knackar du två gånger på ovansidan lyser led-lamporna upp och du kan se hur långt du har gått under dagen. Har du satt målet 10 000 steg på en dag och har gått 8 000 så lyser fyra av de fem lamporna upp. Väldigt smidigt om du måste gå ett visst antal steg under en dag och behöver veta hur många steg du behöver ta för att nå målet.

I Fitbit-appen får du tillgång till all information du behöver när du är ute och vandrar. Fitbit Flex registrerar steg, längd, kalorier och hur många minuter som du har varit aktiv. Du kan själv ställa in diverse mål i appen, som till exempel antal steg och aktiva minuter. När du uppnått dessa mål vibrerar enheten och ledlamporna blinkar.

En stor fördel med Fitbit Flex är att du kan koppla enheten till både mobiltelefonen, surfplattan och datorn. Oavsett vad du använder för enhet så sparas all information på nätet så att du kan enkelt komma åt din statistik genom webbläsaren.


+ Funkar med flera olika enheter
+ Simpel app
+ Utbytbart armband

- Armbandets kvalitet

=
Med Flex har Fitbit levererat en riktigt bra helhetsupplevelse för den som vill ha koll på hur man rör sig under dagarna. Själva armbandet lämnar dock lite att önska då det känns lite väl plastigt och billigt.
 

Pris: 799 kr
Tillverkare: Fitbit
Kompatibel med: Android, IOS, pc, mac
Batteritid: 5 dagar
Betyg: 8