Garmin Vivofit: Permanent privattränare
GPS-makaren Garmin äntrar smartbandskriget med Vivofit – ett smart armband med en liten skärm som räknar dina steg och din sömn. Precis som alla andra. Fast med en skärm. Det som är Vivofits fördel är att den automatiskt registrerar hur mycket du går under en dag och sedan sätter högre och högre mål för dig. På så sätt motiveras du att röra på dig betydligt mer, än vad andra smarta band kan göra.
 garmin vivofit

Till skillnad från andra smarta band i detta test så följer det inte med någon laddare i lådan. I enheten sitter det två knappcellsbatterier som, enligt Garmin, räcker i ett år (vi har inte haft tid att testa batteritiden). När batteriet är det enkelt att öppna enheten, byta ut batterierna och sedan fortsätta använda den. Lägger man till det faktum att Vivofit är helt vattentät så finns det ingen anledning att ta bort enheten från handleden.

Skärmen är alltid på och visar steg, dagens mål, längd, brända kalorier och klockan. Du skiftar mellan dessa genom att klicka på knappen på armbandet. Extremt enkelt. I appen Connect får du se statistik på hur mycket du har rört dig. Du kan själv välja vilka olika delar som ska synas i appen, så om du bara bryr dig om antalet steg så kan du ta bort alla andra fönster. Har du vänner som också använder Vivofit kan ni jämföra er statistik via appen.


+ Automatiska mål
+ Batteritiden
+ Display

- Ganska ful

=
Garmin Vivofit är en riktigt smart lösning på det eviga motivationsproblemet. De ständigt ökande målen gör det roligare än någonsin tidigare att lämna kontoret eller hemmet och gå på en promenad.
 

Pris: 1 000 kr
Tillverkare: Garmin
Kompatibel med: Android, IOS, pc, mac
Batteritid: 1 år
Betyg: 7


Sony Smartband: Smart allt-i-ett-enhet
Är det några som kan smart och bärbar teknik så är det Sony. Smartband är inte bara ett perfekt tillbehör till Xperia Z2-användaren, bandet funkar lika bra till andra Androidtelefoner. Smartband är egentligen en ganska dum enhet. I bandet sitter det en Sony Core med ett gäng sensorer som läser av dina rörelser. Men det är inte förrän Core kommer i kontakt med Android-appen Lifelog som enheten blir användbar. Lifelog registrerar inte bara steg, sömn och kaloriförbränning. Lifelog registrerar allt. Hur länge du surfar, hur länge du lyssnar på musik, hur länge du spelar på mobilen och mycket mer. Appen sammanställer allt och ger dig den bästa översikten mänskligheten någonsin skådat. Nästan i alla fall. I vissa fall registreras bara att appar har startat och inte hur länge dessa har använts.
 sony smartband

När du är ute och lever livet så kan du klicka två gånger på armbandets enda knapp för att lägga in ett bokmärke som du sedan kan komma åt i appen och skriva ner vad det var som hände. Vart du befinner dig läggs automatiskt in i notisen tillsammans med temperatur och aktiva appar.

Designen är riktigt trevlig. Armbandet är gjort i mjukt gummi som omfamnar handleden och du kan givetvis ändra hur hårt bandet ska sitta. Själva Core-enheten är böjd, vilket gör att det inte finns några skarpa och obekväma kanter på bandet. Precis som nästan alla andra Sony-enheter är Smartband vattentät med IP58-klassning, vilket betyder att du kan ha på dig bandet hela tiden utan att vara rädd för att enheten ska gå sönder.


+ Bekväm
+ Smart app
+ Vibrerar vid samtal

- Låg kompatibilitet

=
Sony har gjort ytterligare en riktigt bra bärbar enhet. Hög funktionalitet och bekväm att använda. Ett problem att den endast fungerar med ett fåtal mobila enheter.
 

Pris: 800 kr
Tillverkare: Sony
Kompatibel med: Android 4.4 (Kompatibla enheter)
Batteritid: 5 dagar
Betyg: 9