Lambretta Assiano

Designdröm utan direkta svagheter

Lambretta Assiano

Lambretta Assiano är en riktigt snygg modell som trots att den till mångt och mycket är en mountainbike fungerar i de flesta miljöer. Den mattsvarta lacken tillsammans med den snyggt placerade loggan på ramen ger ett sobert intryck. Drivlinan består av en mittmotor, batteripack samt kontrollpanel från välrenommerade Bosch – och är nästan identiskt med motsvarigheten på Scott E-genius. Sittdynan är relativt hård men komforten är faktisk riktigt bra ändå, även under långa utflykter.

Som på alla mountainbikes är ställningen något framlutad, men det blir aldrig påfrestande för ländrygg och axlar. Kvalitetskänslan i reglage och komponenter är riktigt hög, vilket bidrar till ett gott helhetsintryck. Både kontrollpanelen och batteriet är enkla att montera av för att ta med sig i stöldskyddsförebyggande syfte. Batteriet kan för övrigt inte laddas när det är monterat på cykeln.

Färdatorns funktioner kontrolleras via kontrollknappen på vänster styre och nås enkelt med tummen. Här justerar du även vilken nivå av motorassistans som önskas. Färdator, hastighet samt batterikapacitet visas på skärmen på ett föredömligt sätt, och i och med det inbyggda batteriet kommer du åt all data även när enheten inte är monterad på cykeln.

M3 rekommenderar

Växlarna är nio till antalet och systemet från Shimano är reaktionssnabbt med god utväxling. Hastigheten med hjälp från elmotorn är begränsad till 25 km/h, och arbetar både snabbt och tyst upp till maxläget. Dessutom lämnar de hydrauliska skivbromsarna mycket lite att önska

Omdöme

Lambretta Assiano är ger ett gediget helhetsintryck och har egentligen inte några svagheter svagheter. Cykeln är bekväm och snabb (även utan elassistans) och den dämpade, och ställbara, framgaffeln sväljer effektivt ojämnheter ute i spenaten. En riktigt trevlig bekantskap.

plus

Sjukt snygg.
Drivlina.
Prisvärd.

minus

Inga direkta.

Fakta Lambretta Assiano

Typ: MTB.
Mer info från: Swebike
Däck: 29".
Vikt: 24,8 kilo.
Räckvidd: Upp till 90 km.
Hastighet: Max 25 km/h
Motor: BOSCH Performance CX 250W
Växlar: Shimano Deore 9 Växlar
Bromsar: Hydrauliska skivbromsar fram/bak.
Pris: 26 990 kronor hos Motorsweden.

Betyg 8 av 10