Lifebike Chick+

Intressant budgetalternativ

Lifebike Chick+

Lifebike är överlag ett intressant märke för den med lite begränsad budget. Nu kostar de en del ändå, men jämfört med vad du får betala för en cykel från de mer namnkunniga tillverkarna är skillnaden stor. Men visst märks här skillnad i kvalitetskänsla. Ramen är i ett klassiskt damcykelutförande, vilket ger mindre stabilitet. Det skramlar en del och komponenterna har en billigare känsla. Inget märkligt i sig, du får vad du betalar för och det gäller även i elcykel-segmentet.

Chick+ från Lifebike har ett Shimano Nexus-växelsystem med sju växlar inbyggda i navet och kontrolleras genom att vrida på ett reglage placerat precis intill höger handtag. Vid vänster handtag finns styrenheten, som är en enkel historia med en multifunktionsknapp på baksidan (för pekfingret) samt två tum-knappar för att reglera inställningarna. På skärmen visas bland annat batterikapacitet, trippmätare, hastighet och assistansnivå. Genom att trycka in den ena av knapparna med tummen kan du även få assistans när du leder fram cykeln (6 km/h).

Batteriet är placerat under pakethållaren – ytterligare ett tecken på att detta är en lite billigare modell. Batteriet kan tas med och laddas i hemmet eller ladda det medans det är monterat i cykeln.

Oavsett om du ser Chick+ som ett billigare alternativ eller inte så är cykeln en riktigt trevlig upplevelse när du väl befinner dig ute på vägarna. Motorn jobbar på bra och ger en fin assistans. Cykeln är enkel att kliva på, och den upprätta sittställningen, i kombination med den mjukt stoppade sadeln, gör färden mycket behaglig. Det smala styret gör den något svårmanövrerad i trånga och smala miljöer men ute på mer öppna vägar är den klockren.

Omdöme

Lifebike fortsätter att leverera prisvärda modeller, riktade till den breda massan. Chick+ är en vettig instegsmodell med klassiskt utseende. Räckvidden kunde emellertid varit längre, mellan 35 och 70 kilometer kommer du beroende på körstil.

plus

Bra pris.
Komfort.

minus

Kvalitetskänsla jämfört med övriga testdeltagare.
Räckvidd.

Fakta Lifebike Chick+

Typ: Dammodell
Tillverkare: Elcykelvaruhuset
Däck: 28".
Vikt: 23 kilo.
Räckvidd: Upp till 70 km.
Hastighet: Max 25 km/h
Motor: Borstlös 250W, framhjulsmotor
Växlar: 7 växlad Shimano Nexus
Bromsar: Fotbroms, skivbroms fram
Pris: 14 995 kronor.

Betyg 6 av 10