Lifebike C-Mute

Prisvärt kraftpaket

Lifebike C-Mute

Lifebike känner de flesta av oss cykelintresserade till vid det här laget. Det är ett populärt märke som övertygat tidigare med bra kvalitet till hyfsade priser. En uppfattning som vi inte ser någon anledning till att ändra med tanke på denna sportiga modell, som bär namnet C-mute.

C-Mute är riktigt snygg med sin kantig ram och mattsvart lack. Den påminner faktiskt en hel del om värstinghojen Stromer ST2, vilket är ett gott betyg. Batteriet är förvisso inte integrerat i ramen, men näst intill då det monterats i ett utmejslat utrymme halvvägs in i ramen. Batteriet är avtagbart men kan laddas både monterat på cykeln eller separat i hemmet om du föredrar det, och på samma gång reducera stöldrisken.

Lifebike C-Mute

Motorn (borstlös 350W, strypt till 250W) är placerad på bakhjulet och ger duktigt med kraft, även i uppförsbackar och den arbetar även relativt tyst. Körlägena är fem till antalet och ger olika mycket kraft beroende på hur mycket hjälp du vill ha och upp till vilken hastighet (max 25km/h). Räckvidden är upp till 70 kilometer, beroende på hur mycket assistans du vill ha.

Kontrollpanelen är en enkel historia. Genom att trycka på knappen på framsidan bläddrar du genom menyn och får fram hastighet, tripp-mätare och tid presenterad på den monokroma skärmen. I det övre hörnet finns en batteriindikator. Enkelt och användarvänligt, men knappast unikt och känns inte direkt påkostad.

Skivbromsarna är mekaniska men kommer nästa år vara hydrauliska, vilket kan vara ett skäl till att avvakta med köp. Priset kommer justeras uppåt med blygsamma 500 kronor.

Konstruktionen går åt det sportigare hållet med lågt placerat styre, vilket ger en framåtlutad sittställning. Cykeln känns välbalanserad, trots bakmonterad motor och något vi verkligen gillar med modellen är att den är relativt lätt att föra fram i trafiken även utan assistans från elmotorn.

Omdöme

Lifebike C-Mute är en riktigt snygg hoj med sportiga förtecken som lämpar sig mer på asfalt än i skogen, trots det lite tuffare utseendet. De tunna däcken och en relativt låg vikt gör den enklare att cykla med. En attraktivt prislapp gör den intressant för många pendlare.

M3 rekommenderar

Fakta Lifebike C-Mute

Typ: Citybike
Mer info från: Elcykelvaruhuset
Däck: 28".
Vikt: 23 kilo.
Räckvidd: Upp till 70 km.
Hastighet: Max 25 km/h
Motor: Borstlös 350W (strypt till 250W), bakhjulsmotor
Växlar: 9 växlad Shimano
Bromsar: Mekaniska skivbromsar fram/bak.
Pris: 16 995 kronor hos El-cykelvaruhuset.

plus

Bra pris
Lättcyklad
Snygg design

minus

Kontrollpanelen i enklaste laget
Mekaniska skivbromsar

Betyg 8 av 10