Bortsett från skärmstorlek och upplösning, då. Galaxy S5 Mini krymper oledskärmen till 4,5 tum och sänker upplösningen till 1 280 x 720 pixlar. Bortsett från det finns det mycket i den nya minimobilen som påminner om vad vi såg i originalet.

Exempelvis är Mini exakt lika vattentät och dammtålig som storasyskonet, fingeravtrycksläsaren finns kvar och även hjärtfrekvensmätaren. Däremot behåller Samsung inte kameran från Galaxy S5, istället har vi en bildskjutare med 8 megapixlar på baksidan och en med 2,1 megapixlar framtill.

Hårdvaran består också av ett Snapdragon-chip med en fyrkärnig processor på 1,4 GHz och 1,5 GB ram. 16 GB lagringsutrymme är det minsta du kan välja, med möjlighet att expandera till 64 GB med hjälp av minneskort.

Android 4.4 är operativsystemet och batteriet har en kapacitet på 2 100 mAh. Galaxy S5 Mini ska släppas i färgerna Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue och Copper Gold. Eller svart, vit, blått och lite brunaktig om vi ska tala klarspråk. Inget pris är satt ännu, men vi vet att telefonen ska börja säljas i Ryssland nu i juli.

Samsung Galaxy S5 SM-G900F 16GB

Bästa pris just nu: 949 kr