På systemkretsfronten finns det två stora jättar. Qualcomm och Nvidia. Qualcomms Snapdragon-kretsar sitter i nästan alla flaggskeppslurar som är ute på marknaden just nu. Jämför man Snapdragon med Nvidias Tegra-kretsar så är Snapdragon betydligt vassare när det kommer till rå processorkraft, men grafikmässigt så utklassar Tegra motståndarna, vilket egentligen inte är så konstigt med tanke på Nvidias historia.

Nya Nvidia Shield Tablet använder alltså systemkretsen Tegra K1 för att leverera den bästa grafikupplevelsen Androidentusiaster någonsin har skådat. Nästan i alla fall. Angry Bird ser likadant ut oavsett vilken enhet du spelar på. Men spel som Portal och Half Life 2, som nu finns tillgängliga via Nvidias Androidbutik, ska flyta på helt okej. Och utöver Androidspelen så kommer du givetvis kunna strömma pc-spel till plattan tack vare Nvidia Grid.

Shield Tablet har en full hd-display på 8 tum, Tegra K1 med 192 Cuda-kärnor och en processor på 2,2 GHz, stereohögtalare på framsidan, frontkamera på 5 mp och en pekpenna. Priset ligger på 299 dollar för 16 GB-versionen med wifi och 399 dollar för 32-gigaren med 4g-stöd. Lägger du på 59 dollar så får du med en handkontroll till plattan, vilket kan vara fördelaktigt då fps-spel på en surfplatta kan vara en av världens sämsta upplevelser.

Plattan har också ett extra gränssnitt om du kopplar in den i en tv via hdmi. Detta läge har fått det fantasifulla namnet Console Mode och gör det betydligt enklare för dig att navigera i gränssnittet med handkontrollen tack vare betydligt större ikoner, vilket är något som vi saknade väldigt mycket i Mad Catz Androidkonsol Mojo.

Bor du i USA eller Kanada kan du förboka ett exemplar av Nvidia Shield Tablet för 299 dollar. Som vanligt ligger vi i Sverige långt ifrån toppen på priolistan för produktsläpp. Men vi håller tummarna att Nvidia faktiskt lanserar plattan även i vårt avlånga land inom kort.