Oväntat stabilt bygge
Samsung Galaxy Tab S är praktiskt taget en stor Galaxy S5. Om man tar bort det sladdriga bygget. Surfplattan är ovanligt stabil och solid för att vara en Samsung-enhet och företaget har lyckats väl när det kommer till att hålla vikten nere. Något som vi verkligen älskade med Sony Xperia Z2 Tablet var att vikten låg på endast 440 gram. Nya Tab S ligger inte långt efter på 465 gram. Detta är en markant viktminskning om man jämför med Samsungs Pro-plattor, som släpptes tidigare i år, som vägde närmare 800 gram. Tab S:s 465 gram gör att vi kan hålla i plattan med en hand under en längre tid utan att det blir jobbigt.

Som vanligt när det kommer till Samsungs mobila enheter så följer det med ett gäng förinstallerade appar som du inte kan avinstallera när du köper Tab S. Samsung har dock blivit mycket bättre med bloatware på senare tid, men företaget lägger ändå in appar som Hancom Office Viewer, Remote PC, WebEx och Sidsynkronisering. Klickar vi oss in i Galaxy App-butiken och klickar på fliken Galaxy Gifts så kan vi ta del av en hel del trevliga erbjudanden som tre månaders gratis prenumeration på Marvel Unlimited, ett par månader gratis Evernote Premium, 50 GB lagring på Dropbox i två år och extra resurser i ett par spel. Det finns alltså en hel del trevliga erbjudanden som Samsung bjuder på. Dock ingenting som får oss att börja studsa av lycka.

Med Galaxy Tab S har Samsung lyckats skapa en riktigt trevlig upplevelse. Detta är utan tvekan en av de bästa surfplattorna på marknaden just nu. Har du tidigare funderat på att köpa en Samsungplatta, men inte gjort det på grund av att de är för plastiga eller instabila, så bör du definitivt ta en titt på Tab S.
Givetvis finns det tillbehör till Galaxy Tab S! Som ett ställ och ett bluetoothtangentbord. 


+ Premiumkänsla!
+ Oledpanel

- En skvätt bloatware
- Inte usb 3.0

=
Samsung har äntligen levererat en premiumenhet som faktiskt känns premium. Stabil, funktionell och oledpanelen är verkligen en fröjd för ögat.

Betyg:
Prestanda: 9
Design/form: 8
Funktioner: 9
Användarvänlighet: 8
Prisvärde: 8
Totalt: 9

Fakta

Pris: 5 000 kr
Tillverkare: Samsung, http://www.samsung.com/se/home
Skärm: 10,5 tum, 2 560 x 1 440 pixlar, 288 ppi
Displaytyp: Amoled
Mått: 247,3 x 177,3 x 6,6 mm
Vikt: 465 gram
Minne: 16/32 gb lagring / 2 gb internminne
Kamera: 8 megapixel, 2 megapixel fram
Systemkrets: Samsung Exynos 5 Octa 5420, Quad-core 1.9 GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Batteri: 7 900 mAh
OS: Android 4.4.2
Övrigt: Bluetooth 4.0, Samsung Knox, fingeravtrycksläsare