En vettig trådlös högtalare har nästan alltid en funktion att fylla, och som vi sett tidigare finns dessa i alla möjliga olika former och färger. Polk Audio är relativt nya på den svenska marknaden, och vi har lånat in deras lilla högtalare Camden Square. Enligt tillverkaren ska högtalaren vara perfekt för att dela musik och hålla igång fester, men den gör sig också utmärkt i en vanlig bokhylla en vanlig tisdagkväll.

Tjusigt yttre
Camden Square är kvadratisk till formen, och två av dess sidor är snyggt klädda i svart läder medan de övriga får nöja sig med ett svart plastnät. På den högra sidan finns en aux-ingång samt nätanslutning, vilket framstår som en ganska illa genomtänkt placering. Anledningen till att baksidan hållits ren är att högtalaren lika gärna ska kunna placeras stående på en bänk som liggande. Ovansidan är något välvd och består av ett slags nätmönstrad metall, och på dess mitt tronar en snyggt utformad panel med knappar.

Ljudkvaliteten står sig bra mot andra högtalare i samma storlek. Mellanregistret bjuder på fin detaljrikedom, och diskanten är spröd och fin. Basen är i tunnaste laget, vilket dock i viss mån beror på var du placerat högtalaren. Högtalarens problem är att det inte går att spela särskilt högt, vilket är tråkigt då den marknadsförs som en partyhögtalare. Ljudet räcker mer än väl för ett litet, lugnt rum, men i ett större rum med konverserande människor drunknar ljudet lätt i konkurrensen.

Tåligt batteri
Polk bjuder också på en smart app, DJ Stream. Du skapar ett party i appen, som sedan dina festdeltagare kan ansluta till förutsatt att de själva laddat ned appen. På detta sätt undviker du att alla samlas kring din telefon för att välja musik, nu kan alla lägga till låtar till spellistan från sin egen telefon.

En annan partyegenskap skulle kunna vara att Camden Square har ett rejält batteri inbyggt under skalet. Våra mätningar visar att batteriet pallar ungefär de 24 timmar specifikationerna talar om, förutsatt att du inte drar upp ljudvolymen allt för mycket.

Camden Square är en trevlig bekantskap som inte briljerar med vare sig funktioner eller anslutningar. Den glänser dock med såväl design som ljudkvalitet, även om ljudnivån inte är direkt imponerande för en partyhögtalare. Högtalarens akilleshäl är prislappen, den hågade får punga ut med en bit över tre tusen kronor för ett exemplar.


+ Skönt ljud
+ Bra batteritid

- Få anslutningsmöjligheter
- Något tystlåten

= Polk kombinerar bra ljud med snyggt utseende på ett riktigt bra sätt. Camden Square är lätt att använda, och tack vare batteriet funkar den lika bra ute i trädgården som i vardagsrummet.

Betyg:
Form och storlek: 9
Funktioner: 5
Ljudkvalitet: 8
Användarvänlighet: 9
Prisvärde: 7
Totalt: 8

Fakta

Tillverkare: Polk, http://www.polkaudio.com/
Pris: 3 295 kronor
Anslutningar: Aux, Bluetooth apt-X
Mått: 179x179x82 mm
Vikt: 2,1 kg