Flashig design och ett par rejält plastiga lurar är vad vi fick när vi öppnade det lilla etuiet, vilket var lite förvånade då vi är vana vid att få testa stabila enheter från Bose. Väl på huvudet glömmer vi den sjabbiga designen. Komforten är riktigt hög. Mjuka kuddar på undersidan av bågen och kåporna gör
att vi kan använda lurarna under en längre tid.

Ljudet är viktigast
Komfort i all ära, men det är förstås ljudet som är det viktigaste när det kommer till hörlurar. Och tyvärr levererar Bose Soundtrue Around Ear betydligt sämre än väntat. Lurarna lider lite av Beats-sjukan och är onödigt bastunga, vilket gör att diskanten och mellanregistret försvinner i jämförelse. Ljudbilden blir därför aningen skev, vilket är aningen tråkigt när man lägger in priset i ekvationen. Det här kan vi ha visst överseende med i ett par lurar för 700 kr, inte när de kostar 1 700 kr.

Vi är besvikna på Soundtrue Around Ear. Vi förväntade oss ett par välljudande hörlurar med klart ljud och härlig ljudbild, men i stället har Bose levererat nästan det motsatta. Det enda som lurarna är bra på är komforten, men inte så mycket mer än så. Även om du kan ha på dig lurarna i evigheter så spelar det ingen roll om ljudet är under förväntan. 


+ Riktigt bekväma att använda

- För tung bas
- Diskant och mellanregister för platt

=
För det här priset vill vi ha ett par välljudande lurar med klart ljud och komfort. Tyvärr levererar Soundtrue Around Ear endast på komfort-fronten.


Form & storlek: 8
Komfort: 9
Ljudkvalitet: 5
Prisvärde: 5
Totalt: 6

Fakta

Tillverkare: Bose, http://www.bose.com/
Pris: 1 700 kronor
Mått Hörlurar: 19,1 x 15,2 x 3,8 cm
Mått Öronkudde: 9,6 x 7,4 cm
Vikt: 140 g
Övrigt: 1,7 m lång kabel med volymknappar (Knapparna fungerar endast med Apple-enheter)