Vi har testat WW 9000 i över en månads tid och tvättat allt från svåra gräsfläckar på jeans till bomullsgardiner, och det är inget snack om att detta inte är vilken tvättmaskin som helst.

Det första vi tänker på när vi ser WW9000 är den lyx och kvalitet som den utstrålar. Sidorna har ett mönster som liknar det ringmönster du kan se på en sten som legat länge i havet. Fronten domineras av den gigantiska luckan som har ett vackert blå tonat glas och längst upp finns två fysiska knappar; en av/på knapp och en pauseknapp. Kronan på verket är den 5 tum stora touchpanelen. Minimalistiskt och vrålsnyggt!

Håller själv koll på dosering
Innan du börjar tvätta så behöver du fylla på med tvättmedel (flytande) och sköljmedel. Detta görs i en behållare som finns dold under luckan. När du väl fyllt på så behöver du inte bekymra dig över det något mer, maskinen känner själv av hur mycket tvätt och sköljmedel som behövs och säger till när det är dags att fylla på. Väldigt enkelt och dessutom väldigt effektivt, vi kunde köra 22 tvättar innan maskinen ville att vi skulle fylla på.

Att komma igång med resten är busenkelt. Om du vill koppla upp tvättmaskinen mot ditt trådlösa hemmanätverk (när gjorde du det senast?) är det lika enkelt som att lägga till vilken enhet som helst. Ladda sedan ner en app till din IOS- eller Androidenhet och du kan nu styra och övervaka din tvättmaskin var du än befinner dig.

När gäller själva tvättandet så är det nästan löjligt enkelt, Alla kan använda den här tvättmaskinen och med lika bra resultat varje gång. Du har totalt 16 olika förprogrammerade tvättlägen att välja mellan och maskinen minns vilka du använder mest och lägger dem först på ”hemskärmen” som möter dig när du startar maskinen.

Tvättexperten!
WW9000 klarar av upp till 10 kilo tvätt vilket innebär att det får plats med en hel del i trumman och den nya extra stora och upphöjda öppningen gör att det snabbt går att fylla maskinen samt att den är mer skonsam mot ryggen än en traditionell tvättmaskin. När du väl lagt i tvätten och valt ett lämpligt tvättprogram, vi använde nästan alltid läget ”auto wash.”, så kommer maskinen börja med att väga tvätten för att sedan bedöma nedsmutsningsgrad. Efter det räknar maskinen själv ut hur mycket tvättmedel som behövs, hur lång tvätt tiden behöver vara, och om du inte själv ändrar temperatur så är maskinen förinställd på 40 grader. Allt optimerat för att för att göra din tvätt så ren som bara möjligt. Svårare än så är det inte och av de ca 40 tvättar vi hunnit göra har resultatet alltid blivit lika bra, tvätten känns verkligen riktigt ren. För att din tvätt alltid ska bli lika ren är det viktigt att man rengör sin tvättmaskin noga. WW 9000 har en funktion som heter ECO Drum Clean som rengör trumman automatiskt efter var 40:e tvätt. Detta sker helt utan kemikalier tack vare att trumman roterar extra snabbt i kombination med 70-gradigt vatten. Efteråt är trumman som ny igen och givetvis påminner maskinen dig när det är dags för en rengöring.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning