Båda klockorna satsar nämligen på en rund urtavla, till skillnad från de flesta andra smartklockor vi har stött på under årens lopp. Men G Watch R har också ett trumfkort att spela jämfört med Motorolas variant: Dess skärm lider nämligen inte av den svarta ram som syns i den färdiga versionen av Moto 360.

Det här lyfter LG naturligtvis fram som ett av de starkaste försäljningsargumenten för G Watch R. Dess 1,3 tum stora skärm består av plast-oled som når kant i kant och har en upplösning på 320 x 320 pixlar. Under den sitter en dubbelkärnig processor på 1,2 GHz och 512 MB ram som ingår i chippet Snapdragon 400.

Det finns 4 GB ledigt utrymme för lagring, och det där batteriet på 410 mAh bjuder förhoppningsvis på en längre livstid än vad vi har kommit att förvänta oss av Android Wear. Klockan kan också mäta din hjärtfrekvens, tryck och rörelser med hjälp av en accelerometer och ett gyroskop. Den ska släppas i färgen svart. Den ska klara av att sänkas ned i en meters vatten i en halvtimme och är IP67-certifierad.

G Watch R ska släppas under det fjärde kvartalet i år, och LG kommer utannonsera pris och mer detaljerad tillgänglighet under IFA-mässan i Berlin den 5-10 september.