Den första september kommer du som har bredband eller något av Komplett-abonnemangen hos Telia möjligheten att börja abonnera på Spotify Family. Family består av ett huvudkonto och du kan bjuda in fyra familjemedlemmar som då får tillgång till varsitt Premiumkonto. Har någon av familjemedlemmarna Spotifykonto sedan tidigare så det gå att flytta över spellistor och sociala medier-kopplingar till Familykontot.

I stället för att betala 495 spänn för att alla i familjen ska ha ett eget Premiumkonto så kommer du som Teliakund endast behöva betala 199 riksdaler.

Men detta öppnar inte bara upp portarna för familjer som vill dela på Spotifyabonnemang, utan också för smarta kompisgäng som vill spara pengar. Fem personer kan alltså komma undan med att endast betala 40 spänn var i månaden för Spotify Premium.

Telia kommer vara den första i världen som kommer erbjuda Spotify Family, men vi hoppas att denna exklusivitet endast är tidsbegränsad och att andra, icke-Telia-kunder, kommer kunna rigga egna familjekonton inom en snar framtid.

Uppdaterad:
Vi har fått tag på Malin Cumzelius, pr-ansvarig på Spotify, som har detta att säga om familjeabonnemanget:

Vi tittar ständigt på möjligheterna att lansera nya produkter och tjänster för våra användare, men vi har inte några nyheter att dela gällande familjeerbjudandet i andra marknader idag. 

Familjeabonnemanget kommer alltså endast att vara tillgängligt till dig som är Teliakund. För tillfället i alla fall.