IFA-mässan i Berlin kommer att kicka igång senare i veckan och samtliga stora spelare på teknikmarkanden kommer att visa upp nya prylar under mässans gång. Microsoft är givetvis inget undantag och har nu börjat hinta om en att en selfie-telefon kommer att visas upp under torsdagen.

Denna selfie-telefon ryktas vara uppföljaren till förra årets Lumia 720, som i vanlig ordning kommer få namnet Lumia 730. Som vanligt har det redan läckt ut bilder och information om den kommande telefonen som visar att det handlar om en telefon med skärmstorleken 4,7 tum och en rejäl frontkamera på 5 megapixlar. Sedan verkar det som att två versioner av telefonen kommer att visas upp, 730 med dubbla simkort och 735 med 4g.

Det ryktas också att vi kommer få sen en Lumia 830 under Microsofts pressevent på torsdag.

Som vanligt när det kommer till rykten och läckor så tar vi samtlig information med en nypa salt. Dock så känns det som att en lansering av Lumia 730 och 830 inte vore helt oväntad då det saknas ett gäng Lumia-lurar i mellansegmentet för tillfället. Hur som helst så kommer vi få veta mer när Microsoft börjar hålla låda på torsdag.