Securitas

Appvänligast

Securitas bidrar med ett ganska välmatat startpaket. I kartongen finns en centralenhet, manöverpanel, rökdetektor, magnetkontakt samt en kamera med rörelsedetektor. Centralenheten ansluts till ditt befintliga nätverk med kabel och bör därför placeras i närheten av en router. Larmet kommunicerar huvudsakligen denna väg, men vid exempelvis strömavbrott används i stället den inbyggda gsm-funktionen.

Installationen är enkel. Vi loggar in på Securitas föredömligt tydliga support­sidor och lotsas därefter genom förfarandet helt utan problem. Under processen testas samtliga komponenter vid två tillfällen och när allt snurrar ansluts vi till Securitas väktartjänst som snabbt ringer upp och kontrollerar att allt gått rätt till.

Det enklaste sättet att styra larmet är sedan genom den app Securitas tagit fram. Här går det enkelt att larma av eller på, eller att bara larma skalet för att kunna känna sig trygg hemma.

Miss med pushnotiser

När någon av detektorerna larmar går det snabbt att se i appen, och du kan se bilder från hemmet från den kamera­försedda rörelsedetektorn. Här finns dock en del problem. Vi har testat appen för IOS som inte ger ifrån sig någon notis när ett larm lösts ut. Du måste alltså själv gå in och kontrollera appen för att se om något hänt, vilket känns väldigt bakvänt. Visserligen skickas signalen samtidigt till väktartjänsten, men det är ju en fördel att kunna få larmet själv också.

Dessutom skickas bara tre bilder till telefonappen per incident, vilket innebär en stor risk för att ingen bild går att använda. I appen finns en funktion för att kunna se kamerabilder live, men den har ännu inte implementerats utan kommer så småningom. Till sist drar vi någon poäng för att rörelsedetektorn inte fungerar särskilt bra när det är mörkt, vilket betyder att den inte helt säkert reagerar på nattliga tjuvar.

Du äger själv larmet och kan utan problem installera fler komponenter för att utöka säkerheten. Via webbsidan kan du dessutom göra en del smarta inställningar för de olika komponenterna vilket vi plussar för. Totalt sett känns Securitas som en riktigt bra larmlösning, med viss reservation för kamerafunktionen.

Produkt Securitas Hemlarm
Mer info www.securitashemlarm.se
Pris Startpaket 375 kr (bas), abonnemang 249 kr per månad

Betyg
Securitas erbjuder en mycket kompetent lösning med många detektorer och anslutning till bevakningstjänst. Systemet är lätt att installera och är tillsammans med mobilappen mycket lättanvänt.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10