Alert Alarm

Kameralös bevakning

Alert Alarm har larm för såväl villa som lägenhet, och du får själv välja om du vill ha ett system som larmar till mobil eller till en bevakningstjänst. Vi har testat modellen som larmar till en mobilapp, ett paket som visar sig innehålla en del intressanta komponenter.

Vi konstaterar dock snabbt att Alert inte skickar med någon kamera. Om du känner ett behov av att visuellt kunna kontrollera vad som händer hemma måste du köpa till en kamera. I kartongen finns däremot två rörelsedetektorer, magnetkontakt, rökdetektor samt läckage­detektor. Dessutom finns en fjärrkontroll som gör det lättare att larma av och på. Startpaketet kostar 3 990 kronor för, och därefter en månatlig avgift på 249 kronor, om du väljer att ansluta dig till en bevakningstjänst. Det är väl okej, vi har dock svårt att svälja att det kostar 99 kronor per månad om du väljer mobilövervakning där Alert Alarm inte hjälper till på något sätt.

Snabbstartat

Installationen går enkelt tack vare den tydliga manualen. Centralenheten bekräftar muntligt alla inställningar vi gör vilket känns tryggt, och via gprs alternativt sms kommunicerar den med Alert Alarms mobilapp. Det går fort att göra alla nödvändiga inställningar, och när vi väl funktionstestat alla komponenter är systemet redo att köras i skarpt läge. Du får själv välja om du vill att systemet ska larma direkt vid en eventuell incident eller om det ska finnas en fördröjning.

När systemet fångar upp ett larm börjar sirenen att tjuta obehagligt, och strax därefter dyker en notis upp på mobilen så att du kan vidta lämplig åtgärd. Naturligtvis går det att stänga av eller sätta på larmet via appen, så att du exempelvis kan larma av om en hantverkare måste ges tillträde till bostaden.
Alert Alarms larm är lätt att använda och fungerar bra, men är inte särskilt prisvärt. Du som bara vill använda mobilen för att kontrollera eventuella larm kan garanterat hitta billigare alternativ.

Läckagedetektorn kan komma särskilt väl till pass i sommarstugan, där en trasig läckande frys eller toalettstol kan förstöra mycket på några veckor. Tänk bara på att komplettera med en kamera om du väljer systemet utan anslutning till bevakningstjänst.

Produkt Alert alarm
Mer info www.alertalarm.se
Pris Startpaket 3 990 kr (bas), abonnemang 99–249 kr per månad

Betyg
Alert Alarm är hyfsat lätt­använt och har bra funktioner med möjlighet till utryckningar från en bevakningstjänst. Men priset ligger högt, och även du som väljer bort bevakningstjänsten måste betala en månadsavgift.

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10