G4S Hemlarm

System att växa med

G4S har valt en lösning som heter Powermaster 10, som används även av exempelvis Svenska Alarm. Systemet består av en rejält till­tagen centralenhet, en separat inomhussiren, fjärrkontroll samt magnetkontakt och en rörelsedetektor med kamera. Den sistnämnda kan bytas mot en vanlig rörelsedetektor och då blir kostnaden cirka 1 000 kronor lägre. I priset ingår installation av larmet, och vårt testpaket kom med alla detektorer förinstallerade.

Systemet erbjuder en stor mängd olika inställningar och funktioner. G4S har dock valt att strypa en del av funktionaliteten i nuläget, för att inte göra systemet svårt och otympligt att använda.

I vårt testpaket följde med en stor mängd ytterligare detektorer för att känna av fukt, temperaturförändringar och glaskross. Dessa kan du själv köpa till, men de ingår inte som standard.

Elak larmsignal

När det är dags att larma görs det antingen direkt på centralenheten eller med den fjärrkontroll som följer med. Du kan också programmera ett antal taggar att larma av och på med, vilket gör att du slipper trassla med koder över huvud taget. Skulle någon oinbjuden gäst försöka ta sig in går genast ett larm, och vi kan intyga att den medföljande inomhussirenen ger ifrån sig ett brutalt ljud. Samtidigt skickas larmet till en bevakningstjänst, som tar kontakt med dig och om så behövs skickar ut en patrull.

Det finns i nuläget ingen möjlighet att få larmet till sin mobil eller liknande, inte heller går det att se bilder från kameran i telefonen eller på webben.

Som tidigare nämnts har vissa funktioner begränsats i systemet, men det finns en del bra grejer kvar. Om du till exempel skulle tvingas under hot att larma av systemet finns en särskild hotkod för just det ändamålet. Denna hotkod larmar av bostaden men skickar samtidigt ett tyst larm till bevakningstjänsten. Smart.

Sammanfattningsvis är lösningen från G4S väldigt bra. Den erbjuder stora möjligheter att skräddarsy ett larm, och har en hel del bra funktioner. Du äger inte larmet själv, utan betalar ett hyres­abonnemang för minst 190 kronor per månad utöver startkostnaden. För en femtiolapp extra i månaden ingår också fria utryckningar.

Produkt G4S Hemlarm
Mer info www.g4shemlarm.se
Pris Startpaket 950 kr (bas) eller 1950 kr (kamera), abonnemang 190 kr per månad

Betyg
G4S skickar med den allra största centralenheten, som också har flest funktioner och inställningsmöjligheter även om vissa är inaktiverade. Det är relativt lättanvänt, men du kan inte få se kamerabilderna i telefonen.

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10