Yoyomotion Yoyocam Pro

Smarta nätverkskameror

Yoyocams larmlösning skiljer sig från övriga genom att det inte finns någon centralenhet som sköter kommunikationen. Här handlar det istället om olika typer av nätverkskameror som känner av rörelser och larmar på det sätt du har instruerat dem.

I testpaketet hittar vi två kameror, båda för utomhusbruk. Den ena modellen är dock avsevärt större och erbjuder fler funktioner såsom 3g-uppkoppling. Båda är väderskyddade och bör klara ett tufft liv utomhus.

Styr via app

Installationen är enkel och rättfram, det räcker egentligen med att ansluta kamerorna till ditt hemmanätverk genom att trycka på wps-knappen. Därefter dyker kameran upp i den gratisapp Yoyomotion använder, där du kan göra vidare inställningar. Det finns en mängd inställningar att peta på när det gäller videokvalitet och liknande, och du bör kunna hitta inställningar som passar dina önskemål perfekt.

Kamerorna och därmed larmet är aktiva så länge de är anslutna till elektricitet. Du kan stänga av larmfunktionen och pushnotiser i mobilappen, men om du vill styra schemaläggning eller andra avancerade funktioner måste du gå in i webbgränssnittet.

När systemet väl är aktivt fungerar det å andra sidan riktigt bra. Ett larm dyker upp i telefonen bara sekunder efter att kameran registrerat rörelse. Kamerorna levererar skarpa bilder med ljud, och fungerar bra även i mörker.

Det går utmärkt att konfigurera systemet att spela in video när ett larm utlöses, och du kan se filmerna i efterhand i din mobil eller på webben. Inspelningarna kan sparas lokalt i kameran, eller på en Nas och/eller ftp-server. Du kan även välja att spara film från 10 sekunder innan rörelseaktiveringen triggat igång eftersom kamerorna konstant ligger och buffrar.

Priset ligger på 3 500 kronor för den mindre kameran och 6 500 kronor för den stora. Den mindre inomhuskameran (på bilden) kostar 2 000 kronor. De är lätta att installera och funkar bra som larmlösning om du inte behöver en bevakningstjänst. Du får tydliga bilder, men det är bara den stora kameran som kan byggas ut med trådbundna detektorer och siren.

Produkt Yoyomotion Yoyocam Pro
Mer info www.yoyomotion.com
Pris 3 500 kr respektive 6 500 kr

Yoyomotions lösning är egentligen inte ett larm­system, utan mer proffsiga kameror med övervakningsfunktioner. De är dyra, men lätta att installera och ger utmärkta bilder på tjuvarna efter larmet.

Betyg 6 av 10Betyg 6 av 10