Harman Kardon Sabre SB35

Lyxig med toppljud

Testets elegantaste system kommer från Harman Kardon, och det är samtidigt det mest kompletta systemet ­– och dyraste. Sabre SB35 är stående och mäter en dryg decimeter på höjden och lämpar sig därför bäst som väggmonterad, även om en ir-repeater medföljer.

Designen är smakfull och ger ett exklusivt intryck som understryks av den kompakta och tunna subbasen som monteras på en passande fot i borstad aluminium för placering på golvet, eller på väggen med det medföljande fästet.
Fjärrkontrollen är tillverkad i plast men följer den röda tråden i formspråket och ligger bra i handen. Den är bestyckad med sedvanliga knappar.

Anslutningsmöjligheterna består förutom av optisk och aux, en hdmi-växel med tre ingångar. För att få plats med dem använder sig Harman Kardon av micro-hdmi vilket innebär en merkostnad för köparen då endast en kabel ingår.

Lira med lurenM3 rekommenderar

För anslutning till exempelvis din smartphone finns bluetooth, dock utan nfc vilket vi hade förväntat oss. Testexemplaret vi fick in hade dock vissa problem med hdmi-växeln som inte ville skicka igenom 1080p-bild.

Soundbaren är ett 8.1-system som fördelas mellan sex stycken 1,75-tums­element, fyra 1-tumsdiskanter och den trådlösa subbasen med dubbla 4,5-tums baselement.

Och oavsett bestyckning har Harman Kardon onekligen ett ljudrykte att leva upp till, och det gör de med bravur. Visst, basen kunde haft lite mer klipp och hade kunnat gå ännu djupare, men med tanke på den slimmade designen är den imponerande. Mellanregistret och diskanten är klart bäst i testet och vid filmvisning levereras en dialog lika detaljrik som chassit. Du får en levande och närvarande ljudupplevelse oavsett genre.

Produkt Harman Kardon Sabre SB35
Tillverkare Harman
Pris: 6 990 kronor

Prisjakt
plus

Läcker design
Ljudet

minus

Pris
Saknar nfc

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10