Den senaste veckan har kantats av uppgifter om att Apples nya Iphone 6 Plus har en tendens att böjas om den förvara i byxfickan. Incidenten fick snabbt smeknamnet bendgate.

I går gick Apple ut med ett meddelande via CNBC Tech och hävdar att problemet har drabbat endast nio kunder, baserat på de klagomål som kommit in till företaget. En talesperson för Apple uppger även till Wall Street Journal att vid normalt användande är det ”extremt osannolikt” att telefonen böjs.

iphone 6 plus bendgate

Teknikbloggen The Next Web kontaktade Apples support med frågan om företaget kommer att erbjuda ersättning eller utbyte av en telefon som blivit böjd, på det svarade Apple support följande:

– Det är helt upp till den representant du talar med i någon av Apples butiker. Vi har ett test som kallas Visual Mechanical Inspection som telefonen måste genomgå först. Hamnar telefonen inom dessa riktlinjer kan kunden ersättas, annars måste kunden betala för en ny modell, säger Apples kundsupport till The Next Web.

Apple passade i går även på att bjuda in representanter till företagets hemliga testlabb för att visa hur hårt varje Iphone testas innan de släpps till försäljning. Enligt Apple testades cirka 15 000 exemplar av Iphone 6 och Iphone 6 Plus innan de godkändes för försäljning.

The Verge har ett stort bildreportage som visar hur de olika testerna utförs.

Teknikbloggen Re/code har även publicerat ett videoklipp från testlabbet.