1. Sparka loss

Sportig, elegant och minimalistisk design och en uppsättning karaktäristiska feta däck i båda ändarna. Ett Kickstarter-projekt som ser ut att komma i produktion. I Eco-läge och i stadsmiljö ska en batteriladdning räcka i runt 25 dagar.

Namn: Scrooser
Typ: El-kickbike
Länk: http://www.scrooser.com/
Pris: Från 5 290 dollar


2. Enhjuling på el

MonoWheel är fordonet som är en kombination av enhjuling och Segway. Klart svårare att behärska, men bra mycket roligare. Finns numera i två versioner: den större och starkare 2.0 samt den lite enklare Light. Kostar från 5 995 kronor.

Namn: Monowheel
Typ: El-enhjuling
Länk: http://www.monowheel.se/
Pris: Från 5 995 kronor


3. Originalet lever

Det går givetvis inte att ha en översikt över coola elfordon utan att nämna Segway – fordonet som startade hypen på riktigt. Finns numera i en rad olika utföranden och är populärare än någonsin. Toppfarten ligger på runt 20 km/h.

Namn: Segway
Typ: Elfordon
Länk: http://www.segway.se/
Pris: Från drygt 60 000 kronor


4. Ratta med last

DPIE4 från Monty har en motor på 350 W och klarar backar på upp till 7 procents lutning. Det inbyggda batteriet på 48 V 12 Ah ger den en räckvidd på upp till 40 kilometer. Används bland annat på flygplatserna i Barcelona och Madrid men går givetvis även att köpa och ratta privat.

Namn: DPIE4
Typ: El-trehjuling
Länk: http://monty.se/
Pris: 19 995 kronor


5. Kräver balans

Ytterligare ett Kickstarter-projekt som blivit verklighet. Onewheel använder ett enda hjul, en motor och egenutvecklad balanseringsteknik för att kunna cruisa i upp till 20 km/h. Bara luta dig framåt för att köra framåt och bakåt för att stanna, tryck till med hälarna eller tårna för att svänga.

Namn: Onewheel
Typ: El-skate
Länk: http://rideonewheel.com/
Pris: 1 499 dollar


6. Gyromotorcykel

Vad är en Ryno? Tja, en eldriven motorcykel med ett hjul. Ett gyro ser till att den håller sig upprätt och det ska bara ta 20 minuter att lära sig behärska fordonet. Ser ut att vara ett fartmonster men toppar endast runt 16 km/h, så epitetet ”enhjulig moped” kanske är mer passande.

Namn: Ryno
Typ: El-enhjuing
Länk: http://rynomotors.com/
Pris: 5 295 dollar


7. Elmoppe för tre

Den ser ut som en liten mini-elbil men är egentligen en förklädd EU-moppe. Svenska Zbee kostar visserligen en rejäl slant i inköp men du kör sedan extremt billigt. En vuxen och två hyfsat stora barn ryms i Zbee och det här tror vi är början på en trend som är väldigt intressant för den som bor i storstan.

Namn: Zbee
Typ: Eldriven EU-moppe
Länk: http://www.zbee.se
Pris: 98 500 kronor


8. Mäktig mountainbike

Megatillverkaren av cyklar, Scott, var inte med i M3:s stora test av elcyklar i våras men är inte mindre intressanta för det. Nya E-Spark 710 är utrustad med den senaste tekniken som bland annat består av Bosch Performance 250 W System och ett batteri på 400 mAh som räcker till cirka 60 kilometer. Men smakar det så kostar det.

Namn: E-Spark 710
Typ: Elcykel
Länk: http://www.scott-sports.com/
Pris: 41 995 kronor


9. Cool elspark

Trikke ser ut som en ganska ordinär trehjulig sparkcykel men den här lilla rackaren gör 18 km/h och med fulladdat batteri tar du dig upp till 40 km! I Sverige räknas den som elcykel. Du fäller enkelt ihop den och den laddas i vanligt 220 V-uttag.

Namn: Trikke
Typ: Trehjulig elcykel
Länk: http://www.trikke.se
Pris: 22 000 kronor


10. Sportig och stark

KTM E-SPEED är en skoter med sportiga ambitioner för urbana miljöer och ska nå handlarna under 2015. Tidigare visades en prototyp upp, då med en 11 kW och 36 Nm stark elmotor med en maxhastighet på 85 km/t.

Namn: KTM E-SPEED
Typ: Elscooter
Länk: http://www.ktm.com/
Pris: Uppgift saknas


11. Raketskridskor

ACTON R ROCKETSKATES är motordrivna skridskor som du trär över dina skor. Finns i tre olika versioner och det är räckvidden som skiljer dem åt. Runt 20 km/h ska de komma upp i.

Namn: ACTON R Racketskates
Typ: Elskridskor
Länk: http://www.rocketskates.com/
Pris: Runt 3 000 kronor


12. Sporthoj på el

Brammo Empulse R är den första el-motorcykeln med en sexväxlad växellåda, vilket innebär, i teorin, fett med acceleration och en respektabel toppfart, i detta fall runt 180 km/h. Till skillnad från vissa andra elektriska motorcyklar har Empusle R sporthojs-fjädring och kraftfulla Brembo-bromsar.

Namn: Brammo Empulse R
Typ: Elmotorcykel
Länk: http://www.brammo.com/
Pris: 18 995 dollar