Från att ha varit inbiten Windows-nörd och pc-byggare i många år gick jag över till Mac för cirka 5 år sedan. Ungefär samtidigt som Windows 7 lanserades.

Orsaken till att jag bytte plattform var att jag var trött på bärbara datorer som behövde en minut på sig att vakna från strömbesparingsläge, och att jag hade fått nog av Norton Antivirus som ständigt segade ned mina datorer. Många av mina kollegor hånade mig och skröt över hur bra Windows 7 var, men de personerna tystnade sedan.

När Microsoft bestämde sig för att göra ett operativsystem som skulle fungera både i mobilen och i skrivbordsdatorn tänkte utvecklaren helt klart fel. Varje gång jag kommit i kontakt med Windows 8 har jag blivit otroligt frustrerad.

Trodde utvecklarna bakom den senaste versionen av Microsofts operativsystem på fullaste allvar att vi alla skulle köpa in pekskärmsdatorer och sitta och kladda på våra skärmar?

Att gömma Start-menyn var nog det största misstaget Microsoft gjort och i ärlighetens namn har jag aldrig gillat Windows 8 ens på surfplattor. Jag har flera vänner och släktingar som under de senaste åren köpt sprillans ny pc och som blivit totalt bortskrämda av Windows 8.

Nu är Windows 10 snart här och Microsoft verkar helt tagit ett par steg tillbaka till Windows 7-tänket. Visst ser den nya betan snygg ut, men jag litar inte längre på Microsoft.

Jag vill vara säker på att varje ny uppdatering är ett steg framåt. Som det varit med OS X de senaste åren. Microsoft har haft en tendens att leverera riktigt usla versioner ungefär varannan gång de släppt ett nytt operativsystem, så det ska mycket till för att jag ska byta tillbaka till pc.