Förväntningarna var stora när Tesla Motors i går visade upp sin nya eldrivna bilmodell där toppversionen fått namnet P85d. Den nya modellen är dock inte självkörande som många hade hoppats på, istället har den fått både snabbare acceleration och nya säkerhetsfunktioner, skriver Techcrunch.

Accelerationen hos Tesla P85d är nu en hel sekund snabbare än föregångaren, P85, och går från noll till hundra på 3,2 sekunder. Det gör den till en av de snabbaste sedanbilarna i världen.

Tesla P85d

Tesla släpper dock tre olika modeller, 60d, 85d och P85d. Nytt för de nya modellerna är att de nu erbjuder fyrhjulsdrift, och d:et står för ”Dual Motor”. Även om de nya modellerna inte är självkörande kan de läsa av hastighetsskyltar och varna föraren om bilen åker ut ur körfältet.

De bromsar även automatiskt om bilen är på väg att köra in i en annan bil bakifrån och kan byta fil automatiskt när du slår på blinkers. Dessutom kan de nya modellerna parkera automatiskt efter att du klivit ur bilen.

De nya modellerna i D-serien kommer att börja säljas i USA från och med december och priserna kommer att ligga på mellan 90 000 och 120 000 dollar, motsvarande mellan 650 000 och 865 000 kronor.