C More är en av de nyare svenska streamingtjänsterna. Det är Bonniers tjänst där bland annat material från TV 4 läggs upp utan reklam.

C More har det ett av de dyraste standardabonnemangen i testet på 109 kronor i månaden. Här ingår film, tv-serier och barninnehåll från SF, men inte TV 4:s eget material. För att få tillgång till det behöver du betala 139 kronor i månaden, då kan du även se på SVT:s kanaler i C More. C more erbjuder även abonnemang för dig som är intresserad av sport, men i det här testet har vi enbart utgått från film- och serieutbudet.

Funktionalitet

C More finns tillgängligt till de flesta plattformar, men gränssnittet i dessa applikationer är inte alltid helt användarvänligt. Vi saknar funktioner såsom att kunna välja att spela upp avsnittet från början när till exempel en familjemedlem redan börjat titta utan oss, istället för att börja där föregående tittare slutade. I övrigt har C More godkänd funktionalitet, även om vi önskar att de erbjöd nedladdningsbart material.

C More är den enda tjänsten i testet som låter dig titta på specifika kanaler. Här är det framför allt TV 4:s och C Mores egna kanaler som gäller, med olika filmer och serier. Då marknaden och behovet av linjärt tv-tittande blir allt mindre har vi lite svår att se meningen med detta. 

Cmore
C More låter dig kolla på utvalda tv-kanaler direkt i appen.

Vi kan som mest ha fem registrerade enheter på ett C More-konto och streama på två olika platser samtidigt. När vi nått max antal enheter finns det inget smidigt sätt att byta de registrerade enheterna, utan vi måste kontakta C Mores kundtjänst.

Utbud

C More har många av TV 4-kanalernas egenproducerade serier och även några av inköpta serierna som visas i deras kanaler.

Till skillnad från många av de andra tjänsterna består en stor del av utbudet av svenska filmer och serier. Främst hittar vi här material som producerats åt TV4. För den som väljer det billigaste abonnemanget utan TV 4-innehållet blir serieutbudet med andra ord väldigt glest. Utöver TV 4:s eget innehåll är det få filmer och serier som inte finns tillgängliga hos de andra tjänsterna.

Missa inte: Här är bästa filmer och serier att streama på C more

För familjen

Med C More får du tillgång till SF Kids, SF:s streamingtjänst för barn. Här finns ett riktigt stort utbud av svenska och utländska serier och filmer. C More låter dig även skapa en separat profil för de yngsta i familjen med barnvänligt material och ett enkelt gränssnitt. Eftersom det är krångligt att dela med sig av kontot är det dock inte det mest lämpliga för familjen.

Omdöme

Den största fördelen med C More är deras utbud av svenska filmer och serier. I övrigt känner vi inte att utbudet kan konkurrera med andra streamingtjänster, speciellt inte med tanke på att det är en av de dyrare tjänsterna.


Fakta C more

Innehåll: Filmer, serier och sport. Visst material från TV4. Sport: Fotbolls-VM, Superettan, Allsvenskan, Handboll, Golf, Friidrott, SHL (tillgång beroende på abonnemang).
Plattformar: Apple TV, Samsung Smart-tv, Chromecast, Ios, Android, webbläsare. Max fem registrerade enheter.
Funktioner: Airplay.
Pris: C more: 109 kronor i månaden. Filmer, serier och SF-innehåll. C more TV4: 139 kronor i månaden. Filmer, serier, barninnehåll, TV4:s program och SVT-kanaler.

Testa två veckor gratis här!

plus

Sportutbudet.
Familjevänligt.
Stort utbud av svenskt material.

minus

Dyrt.
Krångligt för den som delar konto eller har många enheter.
Inget nedladdningsbart material.

Betyg 3 av 5