Netflix är enda tjänsten som erbjuder ett billigare abonnemang för den som nöjer sig med sd-kvalitet. Det kostar 89 kronor i månaden, då kan du enbart streama på en enhet i taget. För 109 kronor i månaden kan två enheter användas samtidigt och dessutom i hd-upplösning. Dyraste premiumabonnemanget kostar 139 kronor, då kan vi vara inloggade på fyra enheter samtidigt och se material i ultra-hd och 4k.

Missa inte: Här är bästa filmerna att streama på Netflix

Funktionalitet

Gränssnittet är en av Netflix stora styrkor. Som en av de mer etablerade spelarna på marknaden har Netflix haft längre tid än andra tjänster att utveckla en tjänst som nästan alla användare kan använda, oavsett ålder och teknikvana. Det här gäller på alla plattformar. Ibland önskar vi att sökfunktion gick lättare att komma åt på Apple TV, Smart TV och spelkonsol, nu behöver vi scrolla väldigt långt.

Netflix tillåter användaren att ladda ned material offline på upp till fyra enheter beroende på abonnemang. Utbudet av nedladdningsbara filmer och serier är absolut tillräckligt för att hålla oss underhållna under en längre flygresa. Större delen av filmerna och serierna består av Netflix egenproducerade material, men det finns även en del sevärda inköpta filmer och serier att ladda ner.

Den här funktionen fungerar felfritt nio gånger av tio, men ibland krånglar den och misslyckas med nedladdningen av oklar anledning. Vi irriterar oss även på att när vi laddat ner en titel offline innan och vill se den när vi har dålig uppkoppling måste vi ställa vår enhet i offline-läge för att kunna se den nedladdade titeln då Netflix struntar i den lokala filen och försöker köra online ändå.

Missa inte: Redaktionen tipsar om bästa serierna på Netflix

Utbud

Netflix har ett väldigt brett utbud av filmer, från riktiga lågbudgetrullar som Sharknado 5 till kultfilmer som Gudfadern. Detsamma gäller för serier, här finns stora BBC-produktioner som Downton Abbey, men även mindre serier som The IT Crowd. Netflix är dessutom en av streamingtjänsterna i testet som erbjuder 4k- och hdr-material.

Netflix har på senaste tid satsat allt mer på sitt egenproducerade material, såväl film som serier. Bland serier hittar vi bland annat Orange is the new black, Stranger things och Black Mirror – defintitivt ett argument för att abonnera på Netflix. Filmmässigt har de fortfarande inte fått sitt riktiga genombrott, trots att det inte direkt saknas resurser eller för den delen stora namn i rollerna.

Läs mer: Här är 13 hajpade serier att se fram emot på Netflix

För familjen

Netflix är en av de smidigaste tjänsterna i testet om du har flera användare på samma konto Här kan en, två eller fyra personer vara inne på samma konto samtidigt beroende på abonnemang.

Dessutom kan du skapa upp till fyra olika användare plus ett barnkonto på samma användare. Det innebär att du till exempel inte får förslag på helt irrelevanta filmer eller serier, då du kan dela upp så att lillasyskonet får ett eget konto. 

Netflix Profiler
Netflix låter oss skapa upp till fem olika profiler på samma konto.

När vi skapar ett separat Kids-konto på Netflix möts vi av ett lite enklare gränssnitt och enbart filmer för de yngre. För det mesta är det amerikanska serier och filmer, men det finns även Alfons Åberg och Pettson och Findus. Vi är dock lite konfunderad hur serien The world’s most extraordinary homes hamnade här?

Sammanfattning

Netflix är den ledande spelaren på marknaden av en anledning: de är bäst. Tjänsten är inte perfekt, men i jämförelse med konkurrenterna är den bättre på flesta punkter. Smidigare gränssnitt, brett utbud för flera olika typer av användare, bra funktionalitet och stöd för många olika plattformar. Dessutom är de prismässigt jämförbara med de andra tjänsterna i testet.

Fakta Netflix

M3 Bäst i testInnehåll: Serier och filmer, både egenproducerade och inköpta.
Plattformar: Webbläsaren, flesta stora smart tv-tillverkarna, Apple TV, Chromecast, Com hem- och Telia-boxar, Playstation, Xbox, Android och Ios.
Funktioner: Ladda ner visst innehåll offline.
Pris: Basic: 89 kronor i månaden.1 skärm i taget, SD-kvalitet. Standard: 109 kronor i månaden. 2 skärmar i taget med HD. Premium: 139 kronor i månaden. 4 skärmar samtidigt med HD och ultra HD.

Prova en månad gratis här!

plus

Bra utbud inom många olika genrer av både film och serier.
Har 4k- och hdr-material.
Går att ladda ner offline.
Smidigt om ni är flera användare.

minus

Buggigt med nedladdningsbart material.

Betyg 4 av 5