Panasonic 58EX700: Mycket tv och många tum för pengarna

Panasonics tv skiljer sig från mängden bland annat genom att den mäter 58 tum på diagonalen. Lösningen med fotstöd som går att montera antingen i ytterkant eller mer centrerat känner vi igen från tidigare modeller, och det är en smart detalj som ger mer flexibilitet när det gäller placering. Du kan även montera tv:n tätt mot en vägg och de flesta kontakter är vertikalt placerade. Tv:n har en diskret silverram kring bildytan och den ger ett robust och rejält intryck när vi ställer upp den blevid konkurrentmodellerna i testlabbet.

Panasonic tv

Bra bild men inte oled-svärta

58EX700 är en 4K-upplöst led-tv med local dimming och stöd för HDR (HDR10, ej Dolby Vision). Vi börjar med att konstatera att den levererar en fin och naturtrogen bild från vår blu ray-spelare när vi tittar på 4K-film med HDR, och svärtan är helt okej även om den inte når upp i samma klass som LG:s oled-tv.

Ljusstyrkan är bra, och bortsett från lite mörkare hörn är ljusstyrkan jämnt fördelad. Kontrasten är riktigt bra för att vara i den här prisklassen, tv:n har inga problem med att återge svåra detaljer i mörka scener. Bilden är överlag bra, men inte riktigt i klass med de bästa konkurrenterna i det här testet, eller Panasonics egna lite dyrare modeller med vassare bildprocessor och högre ljusstyrka. I vita scener eller stillbilder syns det även lite mörkare

Smart-tv-gränssnittet heter Firefox OS, och det är enkelt och tydligt. Här finns inte jättemånga appar att tillgå, men Netflix, Viaplay och SF Anytime fungerar utmärkt. Du kan välja att "pinna" appar, enheter eller tv-ingångar till hemskärmen, och även knyta en app (eller Market) till en dedikerad "My app"-knapp på fjärren. Men som vanligt i smart-tv-sammanhang är en Apple tv kopplad till en av hdmi-portarna en betydligt vassare och trevligare smart-tv-lösning.

OmdömeM3 rekommenderar

Panasonics tv är snygg och gedigen, enkel att använda och den levererar bra bild överlag, även om det finns ännu vassare konkurrentmodeller. Men sett till hur mycket tv du får för pengarna är 58EX700 en svårslagen apparat. Helt klart ett bra köp.

Fakta Panasonic 58EX700

Tillverkare: Panasonic
Tv-typ: led-lcd
Upplösning: 4K (3840 x 2160)
HDR: Ja
Anslutningar: 3 st hdmi, 3 st usb, optisk digital ut
Tv-mottagare: DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C
Ljud: 2x10 W
Nätverk: Ethernet & wifi
Energiklass: A
Vikt med fot: 24 kg
Mått med fot: 1290 x 808 x 352 mm
Pris vid testtillfälle: 14 000 kr
Pris nu: Från 8 990 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: panasonic.com/se/

plus

Fina färger och bra kontrast
Flexibelt bordsstativ
Prisvärd

minus

Begränsat apputbud
Lite dålig stuns i ljusstarka bilder

Betyg 8 av 10