LG OLED55B6

Oled-tv till fyndpris

LG

Den här oled-tv:n kom i slutet av 2016 och har sedan dess hunnit sjunka rejält i pris, för att sedan bli dyrare igen det senaste halvåret. Men det här är fortfarande en prisvärd tv som bjuder på riktigt bra bild.. 

Tunn och läcker design

Tv:n är läckert designad med en fot där ett glasparti skiljer tv:n från bänken. Det ser nästan ut som att den svävar i luften. Övre delen av LG:s tv är supertunn, medan den undre delen, som rymmer elektronik, ljudanläggning och anslutningar, är desto tjockare. Här finns 4 hdmi-ingångar, 3 usb-portar, ethernetkontakt och andra anslutningar vi förväntar oss av en modern smart-tv.

Bilden tv:n visar upp är riktigt kontrastrik med färger som övertygar. Här finns flera bildlägen att välja mellan, både HDR-lägen och ISF-läge för dig som vill göra en riktig kalibrering. Spelläget ger dig kortare input lag (vi mätte upp siffran till strax över 30 ms) vilket lämpar sig bra när du spelar spel på tv:n. Och du kan givetvis justera det mesta om du vill optimera bilden själv.

Svärtan är riktigt bra och kontrasten likaså. Ljusstyrkan är dock inte lika övertygande, något som blir tydligt när vi ställer tv:n bredvid de ljusstarkaste konkurrentmodellerna. Här ser vi också lite brus i lågdagrar i bilden, men det lär knappast vara något du stör dig på när du ser på film från 3-4 meters håll från tv:n. Bildkvaliteten överlag är riktigt bra med tanke på prisklassen. Ljudet i tv:n imponerar inte lika stort, här rekommenderas en soundbar eller något annat externt alternativ.

WebOS är ett trevligt och lättjobbat gränssnitt men den medföljande gyrobaserade fjärren kräver lite tid att vänja sig vid. Ibland är det smidigt att kunna styra en muspekare över skärmen, men mycket av det vi vill göra med den här tv:n hade faktiskt gått lättare med en standardfjärr och lite fler snabbknappar till viktiga funktioner. Ett klick på hemknappen visar apputbudet i tv:ns underkant och här finns de viktigaste streamingtjänsterna som Netflix, Viaplay och SF Anytime.

OmdömeM3 Bäst i test

LG:s tv ger väldigt mycket för pengarna, framför allt bildmässigt. Den bjuder dessutom på ett snabbjobbat gränssnitt och bra funktioner överlag. Ljusstyrkan är något svag när vi njuter av HDR-material, men svärta och kontrast är makalöst bra och färgerna naturtrogna utan speciellt mycket bildfix. En riktigt prisvärd tv helt enkelt även om prislappen gått upp en del sedan vi först testade den.


Fakta LG OLED55B6

Tillverkare: LG
Tv-typ: Oled
Upplösning: 4K (3840 x 2160)
HDR: Ja
Anslutningar: 4 st hdmi, 3 st usb, optisk digital ut
Tv-mottagare: DVB-T/T2, DVB-S/S2, DVB-C
Ljud: 40W
Nätverk: Ethernet & wifi
Energiklass: B
Vikt med fot: 18,6 kg
Mått med fot: 1229 x 759 x 225 mm
Pris vid testtillfälle: 15 000 kr.
Pris nu: Från 18 990 kronor hos Prisjakt.
Läs mer: lg.com/se

plus

Mycket bra svärta och kontrast
Snabbt och lättjobbat gränssnitt
Snygg design

minus

Fjärren är lite knölig att använda
Lite klen ljusstyrka

Betyg 8 av 10Betyg 8 av 10