Parrot Bebop Drone 2 FPV 

Uppgraderad drönarfavorit

Det har gått några år sedan Parrot släppte sin första AR Drone, men fortfarande är det samma kocept som gäller. Även nya Bebop Drone 2 är framtagen för att du ska kunna komma igång och flyga snabbt även om du inte tidigare hanterat en drönare. Eller quadrakopter som de egentligen heter. När vi trycker på Take off-knappen startar maskinen och lyfter ca en halvmeter för att sedan där ligga och hovra.

Parrot bebop drone 2

I paketet vi testar ingår en handkontroll av lite enklare modell, men den är riktigt enkel att hantera. Du får snabbt kläm på de två styrspakarna och efter bara en stunds övning har vi total kontroll över drönaren. Här finns även en hållare till din smartphone, med programmet Freeflight Pro kan du nämligen se ut genom videokameran i Bebop Drone 2, och sköta inspelning och ta stillbilder.

Flyg med mobilapp

Om du vill kan du även hantera drönaren helt och hållet med mobilappen. Vi upplever räckvidden som förvånansvärt bra när vi testar med en Ipad Air 2, uppskattningsvis fixar den mer än 150 meter på en större öppen yta. Men det är inte lika lätt att styra drönaren med touchkontrollerna på skärmen som med fysiska spakar. För dig som verkligen vill gå all in är det den större fjärrkontrollen Skycontroller som gäller, en riktigt robust kontroll med upp till 2 km räckvidd, men då drar prislappen också iväg ordentligt.

Parrot bebop drone 2

Den största förbättringen jämfört med förra Bebop Drone-modellen är batteritiden. Medan vi tidigare ständigt fick ha reservbatterier på laddning klarar den nya modellen att flyga betydligt längre på en laddning. 25 minuter säger specifikationen, men räkna med mellan 15-20 minuter i alla fall beroende på hur du flyger. Det är numera också enklare att byta batteriet än tidigare.

Lite trist kamera

Kameran i Bebop Drone 2 verkar vara densamma som i föregångaren, i alla fall om vi tittar på specifikationerna. 14 Megapixels sensor, digital bildstabilisering och 180 graders betraktningsvinkel. Bilden är helt okej men inte mer. Vi får inte till de där riktigt skarpa och fina full hd-filmerna som vi vill kunna njuta av på led-tv:n, resultatet blir istället en aning blaskigt. Bilderna lagras fortfarande på internminne (8 gb stort) och du tankar enklast över det via usb-anslutning till en dator. Ett minneskort hade varit betydligt smidigare.

Parrot bebop drone 2

I paketet vi testar medföljer en FPV-mask (First Person View), vilket består av en hållare till mobilen där du sedan kör Freeflight-appen. Här kan du sedan se bilden strömmande live direkt i glasögonen vilket är väldigt häftigt. På grund av fördröjningen är det ganska svårt att flyga på det här sättet men det är helt klart ett coolt koncept och någonting du absolut måste testa om du är det minsta intresserad av drönare.

M3 rekommenderarOmdöme

Parrots nya Bebop Drone 2 är riktigt lättflugen, och den är samtidigt tålig om du har oturen att krascha. Vi uppskattar den förbättrade batteritiden och flexibiliteten när det gäller val av kontroll, men vi hade högre förväntningar på kameran. Det här paketet är ändå riktigt prisvärt med tanke på att du får med både kontrolenhet och FPV-headset.

plus

Mycket lättflugen
Räckvidden
Tålig konstruktion
Bra batteritid

minus

Plastig handkontroll
8 GB intern minne
Kameran

Fakta Parrot Bebop Drone 2

Pris: 5 490 kr
Tillverkare: Parrot
Information från: Conrad
Kamera: Cmos 14 Mpixel fisheye (180 grader)
Video: 1080p (30 fps), digital stabilisering
Stillbilder: 4096 x 3072
Batteritid: 25 min (2700 mAh)
GPS: Ja
Minne: 8 GB Internt
Räckvidd medföljande kontroll: 300 meter
Kommunikation: Wifi, 2.4 GHz, 5 GHz

Betyg: 8 av 10