Oavsett om du du befinner dig i stan, på landstället eller ute i skogen vill du förstås kunna lyssna på din favoritmusik. Den inbyggda högtalaren i mobilen eller surfplattan räcker dock inte särskilt långt, men med en bärbar trådlös högtalare kan du avnjuta riktigt högkvalitativt ljud. Vi har testat de bästa högtalarna som går att få tag på för under 1 500 kronor.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Storlek och ljudkvalitet

Det viktigaste för en högtalare, vare sig den är trådlös och bärbar eller inte, är förstås ljudet. Många gånger innebär en större högtalare också ett bättre ljud, men som vår testvinnare Bose Soundlink Micro visar finns det välljudande undantag.

Vill man ta med sig högtalaren ut på utflykten spelar också storleken och vikten in. 7-800 gram må inte låta mycket, men det tynger ned picknick-korgen rätt rejält. Och går utflykten ned till stranden är det bäst att ha en högtalare som tål lite vatten. Helst en med ipx7-klassning (Läs mer om den så kallade kapslingsklassningen här).

Beroende på hur lång utflykten kommer att vara kan även batteritiden ha stor betydelse. I vårt test varierar den från sex timmar upp till hela 24 timmar.

Slutligen kan möjligheten att parkoppla högtalaren och därmed få stereoljud innebära en rejäl ljudförbättring. Priset blir dock då det dubbla då det ju behövs två högtalare för detta.