Uppdaterad 2019-09-16 med test av The New Soundboks
Uppdaterad priser 2021-05-06 


Alla vill vi kunna ta med en bra och pålitlig musikspelare på resan, ut i trädgården eller bara ut på balkongen för att på riktigt kunna njuta av ledighet och allmänt skönt häng.

I ett tidigare test spanade vi in de riktigt små modellerna, som passar utmärkt just för resan men som av naturliga skäl får stå tillbaka något när det gäller ljudkvalitet. De fysiska lagarna gäller fortfarande och framför allt är det basåtergivning liksom volymresurser överlag som i dessa fall får stryka på foten.

Missa inte: 12 nr av PC för Alla + hörlurar eller högtalare från JBL för endast 999 kr!

Portabla högtalare med bättre ljud

I detta test har vi tagit in något större modeller. Fortfarande portabla och i många fall även väderbeständiga, men de väger något mer och tar mer plats än de riktigt små högtalarna. Och – inte att förglömma – de kostar lite mer. Vinsten är bättre ljud, fler funktioner och bättre batteritid.

Guide: Så får du bäst ljud i ditt högtalarsystem

Bra ljud är givetvis viktigast, men även designen spelar en avgörande roll när vi ska välja modell. Går den även att koppla ihop med ytterligare en högtalare för en äkta stereoupplevelse? Detta är något som blir allt vanligare, liksom en dedikerad app för uppdateringar och inställningar av olika slag.

Här följer test av åtta portabla resehögtalare.


B&O Beoplay P6 – elegant resesällskap

Bang & Olufsen har gjort sig ett namn, inte bara för sina tekniskt kompetenta produkter, utan även för sin fingertoppskänsla när det gäller design.

BeoPlay P7 test

I kategorin portabla högtalare har tillverkaren genom åren lanserat en mängd produkter som alla har väckt ett habegär hos de flesta av oss. Beoplay P6, som lanserades för nästan precis ett år sedan, är inget undantag.

Storleksmässigt passar P6 perfekt in i detta test, men värre blir det om vi enbart kikar på prislappen. Knappt 4 000 kronor får du punga ut med för att få ta med denna snygga högtalare på resan.

Funktionell och enkel

Funktionsmässigt finns inte mycket att anmärka på. På ovansidan finns samtliga funktionsknappar. Här aktiverar du bluetooth, liksom justerar volymen. Med multifunktionskappen i mitten pausar/återupptar du uppspelningen eller byter spår (två snabba tryck för att hoppa fram, tre tryck för att gå bakåt). Samma knapp används för att svara på, eller avvisa, inkommande samtal.

I den dedikerade appen kan du välja andra funktioner som multifunktionknappen istället ska aktivera, exempelvis telefonens röststyrning, senast spelade låt eller bläddra mellan olika ljudprofiler. Har du införskaffat två högtalare kan du i appen sammankoppla dessa för ett äkta stereoljud med vänster och höger kanal separerade.

Beoplay P6

Imponerar ljudmässigt

P6 har ett användbart handtag för att du enkelt ska kunna bära den med dig. Det smidiga formatet och den relativt låga vikten gör den även exemplarisk att ta med på resan. Batteriet räcker till runt 16 timmars användande och att ladda upp den fullt tar endast tre timmar.

Test P6

Högtalarelementen är placerade på både fram- och baksida, vilket ger en riktigt bra spridning av ljudet. Och det låter riktigt bra! Beoplay P6 briljerar över hela registret och det går att dra på ordentligt utan att det brister någonstans.

Omdöme

Snygg, kompetent och smidig att ta med på resan. Vi gillar appen skarpt. Prislappen är däremot ingen barnlek, och med tanke på konkurrensen är högtalaren alldeles för dyr.

Specifikationer

Modell: Beoplay P6
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: Bang & Olufsen
Mått: 130 x 170 x 68 millimeter
Vikt: 1000 gram.
Batteritid: Upp till 16 timmar.
Anslutning: Bluetooth 4.2
Dedikerad app: Ja
Parkoppling: Ja
Handsfreefunktion: Ja
Laddningsutgång: Nej
Vattentålig: IP54 – Dammskyddad och striltät
Färger: Silver eller svart
Rek.pris: 3 990 kronor
Pris: Från 3 990 kronor hos Prisjakt.

plus

Exklusiv design
Den anpassningsbara multifunktionsknappen
Grymt bra ljud
Smidigt format

minus

Ingen aux-ingång
Svindyr

Betyg: 4 av 5