Razer är väl inte det företag vi först och främst förknippar med välljudande högtalare – tidigare har man framför allt fokuserat på gamingtillbehör som möss, headsets och tangentbord. Men deras soundbar Leviathan är faktiskt ett riktigt prisvärt alternativ – även om det är långt ifrån bäst i klassen. Miniversionen heter föga förvånande Leviathan Mini och kommer i samma sparsmakade svarta design som sitt större förlaga. Här hittar vi knappar för paus och volym på ovansidan, bluetooth-parning, micro-usb och 3,5 mm-uttag på högersidan och en NFC-sensor på vänstersidan, i övrigt är Leviathan Mini väldigt avskalad.

Razer

Det ska sägas att Leiathan Mini inte är vattentålig på något sätt, så om du vill ta med dig högtalaren till stranden och samtidigt slippa oroa dig för blöta ner den bör du kanske välja en annan modell.

Själva parkopplingen går galant, oavsett om vi använder bluetooth eller NFC. Räckvidden är dock medelmåttig, räkna med ungefär nio, tio meter. Batteritiden är bland de bättre i testet, och räcker i runt tio timmar.

Ljudet då? Jodå, nog låter Razer Leviathan Mini riktigt bra sett till vad den faktiskt kostar. Särskilt basåtergivningen imponerar. I övrigt är ljudet hyfsat klart, även om det finns konkurrent som presterar något renare klang. Detaljerna i ljudet kommer dock fram utan problem oavsett om du lyssnar på dansanta partyhits eller elgitarrsolon.

Sammanfattningsvis är Razer Leviathan Mini en klart godkänd bluetooth-högtalare, med snygg design, bra ljud och en rimlig prislapp. Avsaknaden av vattentålighet känns dock lite trist, och kan nog vara en deal-breaker för många. Är det framför allt en högtalare du tänker ha hemma är det dock ett riktigt prisvärt alternativ.

Razer Leviathan Mini

Tillverkare/kontakt: Razer
Mått: 18,5 × 5,5 × 5,4 centimeter.
Vikt: 540 gram.
Batteritid: Upp till 10 timmar.
Anslutning: Bluetooth, aux 3,5 mm, nfc
Vattentålighet: -
Färger: Svart
Övrigt: Inbyggd mikrofon.
Cirkapris: 1 649 kronor hos CDON

plus

Bra ljud.
Prislappen.
Stilren.

minus

Inte vattentålig.

Betyg 7 av 10