Philips SB300: Liten och nätt högtalare

Det som gör Philips SB300 så bra är framförallt jämnheten. Philips SB300 placerar sig inte högt upp i något av delmomenten, men ligger uppe i toppen av alla högtalarna.

Philips SB300

Designmässigt är Philips SB300 väldigt egen med sitt metalliska utseende och robusta knappar på ovansidan. Den har dessutom en läcker funktion med ljuseffekter i varierande färg som pulserar i takt med musiken. I ett nedsläckt rum är detta stämningsfullt, men i dagsljus är det förstås en tämligen meningslös funktion. Som tur är går funktionen enkelt att stänga av. Några färgval för själva högtalaren finns dock inte. Philips SB300 går att få i svart, punkt slut.

Philips SB300 är som sagt också liten och lätt (230 gram) men har trots det en fullt godkänd batteritid på åtta timmar. Den har också en IPX7-klassning, så den är alltså vattentät i 30 minuter på en meters djup.

Ljudet är inte i samma klass som Ultimate Ears modeller, men ligger hyfsat nära det som JBL Clip 2 presterar. Basen är välbalanserad, men diskanten är något vass. Överlag får vi dock en behaglig och fyllig ljudbild.

Philips SB300

Tillverkare/kontakt: Philips
Mått: 11,7 x 7,4 x 7,7 centimeter.
Vikt: 230 gram.
Batteritid: Upp till 8 timmar.
Anslutning: Bluetooth, aux 3,5 mm.
Vattentålighet: IPX7 - Vattentålig.
Färger: Svart.
Övrigt: Inbyggd mikrofon, ljuseffekter.
Pris vid test: 839 krnor.
Pris nu: 704 kronor hos Proshop.
Läs mer: www.philips.se

plus

Priset.
Designen.
Liten och lätt.
Vattentålig.

minus

Något klent ljud.

Betyg 9 av 10

Philips SB300B Pris vid test: 461 kr.

Bästa pris just nu: 599 kr