Ultimate Ears Wonderboom

Ultimate Ears Wonderboom

Bäst ljud i testet

Ultimate Ears andra högtalare i testet är Wonderboom och detta är den bästa vårt test när det gäller ljudet. Hade detta varit det enda kriteriet hade Ultimate Ears Wonderboom varit vår testvinnare. Basen är tung och stark, mellanregister och diskant precis så rena, klara och krispiga som vi önskar och fylligheten imponerande. Men tyvärr för Ultimate Ears Wonderbooms del finns det även andra aspekter och där blandar och ger denna högtalare lite för mycket för att nå en topplacering.

På plussidan finns batteritiden på tio timmar och IPX7-klassningen som innebär att den är vattentålig. Ultimate Ears Wonderboom kan med andra ord tryggt tas med ned till vattnet och tappas ned i detta. Minus får den för vikten på 425 gram och prislappen på 990 kronor, högst i vårt test. Dessutom har Ultimate Ears Wonderboom ingen aux-ingång. Det är kanske ingen stor sak då högtalare av denna sort huvudsakligen ansluter via bluetooth, men ändå ett litet minus.

Designmässigt gillar i alla fall vi Ultimate Ears Wonderboom. Den är stilren, lättplacerad och går att få i sex olika färger: svart, grå, blå, lila, röd eller rosa.

Hade bara priset varit lägre hade Ultimate Ears Wonderboom (och även Ultimate Ears Roll 2) varit med och slagits om segern. Håll med andra ord utkik efter dessa högtalare på kommande reor.

Omdöme

Ljudet i Ultimate Ears Wonderboom är utmärkt, men såväl pris som vikt och storlek är i kraftigaste laget för ett riktigt toppbetyg.

Ultimate Ears Wonderboom

Tillverkare/kontakt: Ultimate Ears
Mått: 9,3 x 9,3 x 10,2 centimeter.
Vikt: 425 gram.
Batteritid: Upp till 10 timmar.
Anslutning: Bluetooth.
Parkoppling: Ja.
Handsfreefunktion: Nej.
Vattentålig: IPX7 - Vattentålig.
Färger: Svart, grå, blå, lila, röd eller rosa.
Pris: 399 kronor.
Pris nu: 647 kronor hos Proshop
Läs merwww.ultimateears.com

plus

Vattentålig.
Ljudet.
Batteritiden.
Designen.

minus

Storlek och vikt.
Priset.
Ingen aux-ingång.

Betyg 7 av 10

Ultimate Ears UE Wonderboom Pris vid test: 895 kr.

Bästa pris just nu: 657 kr