Bose Soundlink Revolve: Liten på jorden, stor i tonen

Bose behöver ingen närmare presentation. Tillverkaren har en gedigen produktportfölj liksom en trogen skara konsumenter. På senare tid har de som bekant varit framträdande inom området premium-hörlurar med aktiv brusreducering och då med Quiet Comfort-serien i åtanke.

Bose Revolve test

När det gäller portabla högtalare är läget aningen annorlunda, där Bose snarare får ses som en utmanare. Och utmanar gör man i detta fall med Soundlink Revolve som förvisso hängt med ett par år men som inte är mindre intressant för det.

Modellen är allt annat än platskrävande. Den konformade högtalaren mäter endast dryga 15 centimeter i strumplästen och kvalar onekligen in som en resehögtalare. Designen går igen från tillverkarens övriga produkter, med ett läckert metallchassi som toppas med gummiinfattad överdel. Kvalitetskänslan ligger i topp, fattas bara annat med en prislapp på drygt 2 000 kronor.

Saknar bärhandtag

Den något resligare syskonmodellen Revolve Plus har förärats med flexibelt tyghandtag i överkant för att enklare kunna bäras med. Detta handtag saknas på denna högtalare, så här får du helt enkelt greppa den runt midjan.

Installationen är busenkel och utförs fördelaktigt med hjälp av den dedikerade appen Bose Connect. Godkänn och tanka ner eventuella uppdateringar, sedan är det klart.

Bose Soundlink Revolve

På högtalarens ovansida sitter samtliga funktionskappar – strömbrytare, bluetooth, volymreglage samt en multifunktionsknapp med vilken du byter spår, pausar och återupptar uppspelningen med, samt aktiverar Siri alternativt Google Assistant. Samma knapp används även för att hantera samtal. När Revolve lanserades upplevde vi en del problem med anslutningsräckvidden, men detta verkar nu vara åtgärdat då vi nu inte upplever några som helst problem i överföringen.

I appen kan du hitta bruksanvisning, aktivera en timer för när högtalaren automatiskt ska stängas av liksom namnge högtalaren. Införskaffar du ytterligare en högtalare kan dessa båda sammankopplas i antingen ”party-läge” eller i stereo-konfiguration. Med Revolve klarar sig alldeles utmärkt även utan sällskap. Ljudet är klart och detaljerat med en väl avvägd basåtergivning. Volymmässigt hamnar den emellertid i skuggan av exempelvis JBL Charge och Beoplay P6.

Omdöme

Snyggt designad och med en tålig konstruktion charmar Bose Revolve de flesta av oss. Vi gillar ljudbilden liksom det smidiga formatet. Volymmässigt räcker det kanske inte hela vägen för alla, men hur många resehögtalare gör det?

Specifikationer

Bose Soundlink Revolve
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: Bose
Mått: 152 x 82 millimeter i diameter
Vikt: 660 gram.
Batteritid: Upp till 12 timmar.
Anslutning: Bluetooth, aux 3,5 mm
Dedikerad app: Ja
Parkoppling: Ja
Handsfreefunktion: Ja
Laddningsutgång: Nej
Vattentålig: IPX4 – striltätt
Färger: Svart eller silverfärgad.
Rek.pris: 2 199 kronor
Pris: 1 496 kronor hos Prisjakt.

plus

Behändigt format
Klart och detaljerat ljud
Användarvänlig app

minus

Priset
Volymresurser
Saknar bärhandtag

Betyg: 4 av 5