Bose Soundlink Micro

Bose har en lång tradition av att göra välljudande högtalare (och hörlurar med för den delen) och Soundlink Micro är inget undantag. Trots att den är minst och lättast i vårt test är ljudet förvånansvärt bra och helt i klass med flera av de betydligt större konkurrenterna. Basen är rejäl och diskanten ren och krispig, även när vi skruvar upp volymen.

Bose Soundlink Micro
M3 rekommenderar

Det minimala formatet och den låga vikten gör Soundlink Micro extremt bärbar, något som förstärks av den praktiska bärremmen den är utrustad med. Tack vare denna är det lätt att fästa högtalaren i ett bälte, en ryggsäck eller varför inte ett cykelstyre.

Soundlink Micro har en rejäl och robust konstruktion vilket gör att du inte behöver oroa dig för att tappa den i marken från normalhöjd. Den är också tillsammans med Ultimate Ears Wonderboom och JBL Flip 4 den enda helt vattentåliga högtalaren i testet.

En bra app, möjligheten att parkoppla med en annan högtalare för att få stereoljud och handsfreefunktion är ytterligare finesser som stärker Soundlink Micros topplacering. De enda små minustecknen är att den saknar en aux-anslutning och att batteritiden bara är sex timmar, en negativ följd av det lilla formatet.

Omdöme

Soundlink Micro är trots det blygsamma formatet ett riktigt kraftpaket och står sig ljudmässigt väl i konkurrensen med de större konkurrenterna. Testets mest prisvärda högtalare och en självklar vinnare.

Bose Soundlink Micro
Testad: Maj 2018
Tillverkare/kontakt: Bose, www.bose.se.
Mått: 9,8 x 9,8 x 3,5 centimeter.
Vikt: 290 gram.
Batteritid: Upp till 6 timmar.
Anslutning: Bluetooth.
Parkoppling: Ja.
Handsfreefunktion: Ja.
Vattentålig: IPX7 - Vattentålig.
Färger: Svart, blå, orange.
Cirkapris: 990 kronor hos Netonnet.

plus

Utmärkt ljud.
Liten och lätt.
Praktisk bärrem.
Vattentålig och stötsäker.

minus

Batteritiden.
Ingen aux-anslutning.

Betyg 9 av 10