Jam Heavy Metal 

Tung metall utan kompromisser

Den ser kanske inte mycket ut för världen, men när vi packar upp högtalaren och väger den i handen inser vi ganska snart att det här kan vara något riktigt, riktigt bra. Chassit i metall och vikten på 750 gram, vilket är mycket med tanke på högtalarens storlek, förmedlar kvalitet och designen lämnar inte mycket att önska. Bose-vibbarna finns där, för visst är den slående lik Soundlink mini? Ett betyg nog så gott, och prisbilden ser även den riktigt bra ut. En bra bit under tusenlappen, och kan Heavy Metal bara prestera vad det yttre lovar så kan detta mycket väl vara ett av årets fynd.

Jam Heavy Metal

Glöm allt som har med specialfunktioner att göra. Möjligheten att koppla ihop den ytterligare en enhet, en tidsenlig app eller överlägsen batteritid? Glöm det – här är det helt enkelt hederlig gammal musikuppspelning utan krusiduller som står på agendan! Det bjuds inte ens på nfc för en enklare och snabbare hopkoppling. Men hands free-funktion har den, alltid något…

Som sagt, chassit i eloxerad aluminium ger en högtalaren en skön yta och på toppen hittar vi sex stycken funktionsknappar för volym, spårbyte samt play/pause samt strömbrytaren. På sidan aux-och laddningsingång (micro-usb). Ingen plast, inget knirrande utan ren och skär byggnadskonst av högsta rang om ni frågar oss.

Lika bra att känna Heavy metal på pulsen och låta den visa vad den kan

Trots att högtalaren bara är 20 centimeter bred och 6 centimeter hög (liksom djup) är ljudbilden imponerande. De två elementen och de dubbla passiva basradiatorerna jobbar på riktigt bra, och just basåtergivningen får oss att dra på smilbanden när vi köttar på ordentligt. Och det går att dra på duktigt utan att det brister och låter illa. Trots tätt sittande element levereras en riktigt bra spridning som fyller rummet med välljudande toner.

Batteritiden ligger på runt 8 timmar, knappast imponerande men inte heller dåligt, och att ladda upp högtalaren igen tar cirka tre timmar. Någon nätadapter ingår inte (men kan beställas separat) men då den laddas med en vanlig micro usb-kabel behövs det inte heller.

Omdöme

Jam Heavy metal representerar en svunnen tid, då uppspelning – och inte funktioner – stod i fokus. Och den gör det med bravur. Är du på jakt efter en spelare som verkligen levererar, och dessutom till ett galet bra pris, kan du sluta leta nu. Rock on!

M3 rekommenderar

plus

Ljudet
Priset

minus

Batteritiden kunde vara bättre


Fakta Jam Heavy Metal

Tillverkare/kontakt: Jam Audio
Systemkrav: Ljudkälla med Bluetooth eller 3,5 mm aux.
Mått: 20x6x6 centimeter.
Vikt: 750 gram.
Effekt: 2x10 watt.
Anslutningar: Bluetooth, aux (3,5 mm).
Vattentålig: Nej.
Färg: Aluminium, grå, silver, svart, vit.
Batteritid: Upp till 8 timmar.
Cirkapris: 799 kronor hos CDON.

Betyg 8 av 10

Jam Audio Heavy Metal Pris vid test: 758 kr.

Bästa pris just nu: 699 kr