Marshall Stockwell II – Cool som få, men dyr

Lagom till sommaren släppte Marshall Stockwell II som är en riktig lyckoträff sett till design. Denna smidiga högtalare är optimal i resesammanhang då den tar lite plats i resväskan och kommer med ett bärhandtag som gör den lätt att bära med sig.

Marshall test

Precis som övriga högtalare från Marshall utstrålar Stockwell verkligen rock ‘n roll, även om just denna modell är byggd på höjden istället för på bredden. Kvalitetskänslan är hög, med ett kraftigt ramverk i silikon och en fast metallgrill på fram- och baksidan.

På ovansidan tronar tre feta vred för justering av volym/strömbrytare, bas samt diskant. I vänsterkanten hittar vi en liten knapp för att aktivera sökning via bluetooth och på den högra sidan finns en tiostegad batteriindikator som lyser ilsket rött när vi slår igång högtalaren. 

Sprider ljudet bra

Ljudmässigt följer Stockwell den av Marshall redan utstakade stigen med ett förhållandevis basdominerat sound. Den ställbara diskanten är distinkt och bidrar med en krispig fräschör till helheten. Mellanregistret är däremot något återhållsamt och saknar viss dynamik. Volymreglaget är något missvisande då det inte händer mycket förrän någonstans mellan sjuan och åttan på det tiostegade reglaget – men då brakar det loss rejält.

Stockwell II

De båda framåt- och bakåtriktade diskanthögtalarna resulterar i en riktigt bra spridning av ljudet och den här lilla krabaten levererar högre volym än man kanske kan tro med tanke dess blygsamma storlek.
Det inbyggda litiumjonbatteriet mäktar med upp till runt 20 timmars drift och laddningstiden från noll ligger på runt 5 timmar. Det går även att snabbladda Stockwell i 20 minuter och då får du runt sex timmars batteritid.

Omdöme

En given följeslagare på resan och till beachen som levererar när det gäller både ljud och drifttid. Snygg, smidig till formatet och med gedigen kvalitetskänsla. Det höga priset drar ner betyget något.

Specifikationer

Modell: Stockwell II
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: Marshall
Mått:180 x 160 x 70 millimeter
Vikt: 1380 gram.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Anslutning: Bluetooth 5.0 , aux 3,5 mm
Dedikerad app: Nej
Parkoppling: Nej
Handsfreefunktion: Nej
Laddningsutgång: Nej
Vattentålig: IPX4 – Striltät
Färger: Svart eller grå
Rek.pris: 2 690 kronor
Pris: Från 1 996 kronor hos Prisjakt.

plus

Bra ljud
Smidigt format, snygg design

minus

Ej möjlig att parkoppla
Dyr
Saknar laddningsfunktion för externa enheter

Betyg: 4 av 5