Sony SRS-XB32: Förförande tung bas

Sony kan knappast kallas nybörjare i produktkategorin, utan har sedan flera år rosat marknaden med portabla högtalare i XB-serien. Senast ut i raden är SRS-XB32 med högtalarenheter på 48 millimeter liksom dubbla passiva radiatorer.

Sony XB32

Konstruktionen känns både robust och påkostad, med ett kraftigt gummihölje som omsluter enheten och skyddar mot stötar. Högtalaren är IP67-klassad och tål med andra ord en hel del, både när det gäller damm och vatten (enligt tillverkaren till och med saltvatten). Den ligger skönt i handen, men någon bärrem eller handtag för att bära med den finns inte.

Coola ljuseffekter

Högtalaren sticker ut i form av ett par udda specialfunktioner. Aktiverar du funktionen ”Party Booster” ljuder ett antal trum-effekter när du knackar på enhetens olika sidor och musiken kan även ackompanjeras av ett par flerfärgade lampor som blinkar i takt med musiken. En rolig extrafunktion som höjer helhetsupplevelsen, främst kvällstid.

Sony test

Vi gillar den tillhörande appen, där du förutom att ställa in dessa ljuseffekter även kan justera ljudet, dels med tre förinställda lägen samt med en trestegad equalizer. I appen kan du även koppla ihop enheten med ytterligare en eller flera kompatibla högtalare.  

m3 rekomenderar

Ljudmässigt finns det knappast något att anmärka på. Detaljerat över hela registret och med en riktigt imponerande basåtergivning som grädde på moset. Batteriet räcker till hela 24 timmars lyssning om du nöjer dig med ”standardläget”. Med ”Extra bass” samt belysning reduceras tiden snabbt till runt 14 timmar.

Omdöme.

XB32 låter riktigt bra och ljuseffekterna är en udda funktion som säkert kommer att uppskattas av partysugna semesterfirare. Appen med dess inställningsmöjligheter övertygar, liksom batteritiden på upp till 24 timmar.

Specifikationer

Modell:SRS-XB32
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: Sony
Mått: 238 x 84 x 83 millimeter
Vikt: 900 gram.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Anslutning: Bluetooth 4.2 , aux 3,5 mm
Dedikerad app: Ja
Parkoppling: Ja
Handsfreefunktion: Ja
Laddningsutgång: Ja
Vattentålig: IP67 –damm- och vattentät
Färger: Blå, röd, grön, grå eller svart
Rek.pris: 1 750 kronor
Pris: 1 588 kronor hos Cdon

plus

Ljudet, framför allt båsåtergivningen
App fullmatad med funktioner
Går att sammankoppla med ytterligare högtalare
Batteritiden

minus

Priset
Saknar handtag/bärrem
Mikro-usb känns förlegat

Betyg: 4 av 5