Urbanears Rålis – välljudande men otymplig

Den busfärska högtalaren Rålis är en av årets hittills snyggaste skapelser, som med sin kubform, perforerade fram- och baksida och matta yta charmar de flesta av oss.

Urbanears Rålis

Funktionsmässigt är Rålis en relativt enkel högtalare utan några utmärkande specialfunktioner. Den saknar wifi-uppkoppling precis som många andra portabla modeller, men även en dedikerad app. Det saknas också möjlighet att sammankoppla flera högtalare för en äkta stereoupplevelse.

Enkelt handhavande

Men Rålis är mycket enkel att ha och göra med. Allt styrs via de fem tydligt markerade knapparna på enhetens ovansida, det vill säga volym och spårbyte. På baksidan, dolt bakom en vipplucka, finns aux-ingång, tvåpolig elanslutning samt en usb-port för laddning av externa enheter. Enkelt, användarvänligt och elegant!

Test Rålis

Batteritiden ligger på runt 20 timmars lyssning vilket får ses som fullt tillräckligt för en resehögtalare, och ljudmässigt håller Rålis hög klass. Ljudet är riktat från både fram- och baksida vilket resulterar i en riktigt bra spridning jämfört med modeller med enbart framåtriktade element.

Vi plussar för det användarvänliga gränssnittet, en klart godkänd batteritid och ett riktigt bra ljud, om än med måttliga volymresurser. Det smidiga bärhandtaget till trots – högtalaren väger en del – och den stadiga och kubformade designen innebär att den inte är optimalt anpassad som följeslagare till dig på resande fot.

Omdöme

Är du ute efter en kompetent och någorlunda portabel högtalare som inte bara ser bra ut, utan som även förmedlar ett detaljerat och inspirerade ljud kan Rålis mycket väl vara produkten för dig.

Specifikationer

Modell: Rålis
Testad: Juni 2019
Tillverkare/kontakt: Urbanears
Mått: 195 x 138 x 184 mm
Vikt: 2,8 kilo.
Batteritid: Upp till 20 timmar.
Anslutning: Bluetooth 5.0, aux 3,5 mm
Dedikerad app: Nej
Parkoppling: Nej
Handsfreefunktion: Nej
Laddningsutgång: Ja
Vattentålig: IPX2 - droppskyddad
Färger: Blå, grå eller röd
Rek.pris: 1 995 kronor
Pris: 1 497 kronor hos Media Markt

plus

Snygg design
Volymresurser
Batteritid

minus

Går inte att koppla ihop med ytterligare en högtalare för äkta stereo
Otymplig och väger en hel del

Betyg: 3 av 5