Audio Pro A10 – mer lyx och elegans

Senast vi jämförde multiroom-lösningar var det Addon-serien som var aktuell och relativt ny på marknaden. Det var ett par riktigt intressanta och välljudande pjäser som imponerade på oss vilket även återspeglades i det höga betyget.

Multiroom 2018

Vi hade dock ett par anmärkningar, bland annat när det gällde den udda designen. Inte på formgivningen som sådan, utan snarare att den kanske inte tilltalade alla och hade svårt att smälta in i alla miljöer på ett naturligt sätt. Addon-familjen är fortfarande tillgänglig, men i denna jämförelse väljer vi modellen A10 som nyligen lanserats.

Mer lyx och elegans

A10 har en helt annan design och utstrålar mer mognad, elegans och lyx jämfört modellerna i Addon-serien. Den cylinderformade högtalaren kräver minimalt med utrymme och passar in i de flesta miljöer. Den är klädd i ett tidsenligt grövre tyg och finns i två olika nyanser av grått. Dessa är utan tvekan en av de snyggaste multiroom-modellerna på marknaden just nu.

Multiroom 2018

På ovansidan finns funktionsknapparna för val av källa, play/pause, strömbrytare, bluetooth-aktivering, volym samt fyra snabbvalsknappar. De sistnämnda är en höjdare och något vi tidigare hyllat Audio Pro för. Lyssnar du på en spellista eller en favoritradiostation sparas den genom att du trycker in en av dessa knappar under några sekunder. Vid nästa tillfälle behöver du bara trycka in knappen igen för att starta uppspelningen utan att ens behöva använda appen i telefonen.

Multiroom 2018

Efter att installerat tillhörande app är det bara att följa instruktionerna steg-för-steg. För att gruppera högtalare med varandra trycker du på aktuell enhet (slave) i appen och drar den mot enheten du vill sammankoppla den med (master). Här väljer du även om respektive högtalare ska spela vänster- eller höger ljudkanal (stereokoppling) eller inte. I separat läge finns möjlighet att ställa in diskant och basåtergivning, men vid stereokoppling tyvärr bara i master-enheten. Lite märkligt är det att volymen inte justeras på både vänster och höger högtalare samtidigt när vi använder det fysiska reglaget på enheterna, det gör det däremot om du använder mobilen.


Seg app

Appen är densamma som tidigare så har du redan en uppsättning Addon-högtalare är det inga problem att integrera A10 i miljön. Appen känns dock onödigt långsam emellanåt, framför allt när du ska sammankoppla högtalare. Gränssnittet är heller inte det snyggaste. Att nätverket måste skannas av för att hitta högtalarna varje gång du ska använda appen är även det ett irritationsmoment.

I appen finns en mängd olika streamingtjänster att välja mellan, förutsatt att du har ett konto samt att de fungerar i Sverige. När det gäller röststyrning är det Alexa som gäller i dagsläget men företaget har tidigare uttalat sig om att även Google assistent ska implementeras i högtalarna.

Multiroom 2018

Omdöme

M3 rekommenderar

Audio Pro har för vana att tillverka välljudande högtalare och A10 är inget undantag. Bestyckad med en diskant på 1,25 tum, en tre tums långslagig bas samt två passiva element på vardera 4,5 tum får vi en ljudupplevelse i absoluta världsklass – detta trots den kompakta designen. Delningsfrekvensen är på 300Hz och just basåtergivningen är makalöst bra.

Två enheter räcker med andra ord för vardagsrummet, upp till en viss nivå. Har du för vana att dra på rejält rekommenderar vi att du kompletterar med tillverkarens trådlösa subwoofer, Addon C-sub.


Audio Pro A10

Testad: December 2018
Mer info: Audio Pro
Element: 1 x 1,25” tweeter, 1 x 3” långslagig bas samt 2 x 4,5” passiva element
Anslutning: Bluetooth (4.0), Aux-in, Wifi (802.11b/g/n, 2,4 GHz. Apple Airplay
Tjänster: Spotify, Napster, Tidal, TuneIn, Deezer m.fl.
Röststyrning: Amazon Alexa
Spotify Connect: Ja
Mått: (B x H x D): 140 x 193 x 140 millimeter
Vikt: 1,42 kilo
Pris: Från 1 990 kronor hos Prisjakt.

plus

Kompakt, snygg design.
Dynamiskt och detaljerat ljud.
Användarvänlig app.
Snabbvalsknapparna.

minus

Långsam app och trist gränssnitt.
Volymen justeras separat på båda enheterna vid stereokoppling (fysisk knapp).

Betyg 8 av 10

Audio Pro Avanti A.10 Pris vid test: 1990 kr.

Bästa pris just nu: 1989 kr