Det ska vara ett hårt paket i år. Det tycker vi på M3.se, och utser därför trådlösa högtalare till 2014 års "prylklapp".

– Nästan alla har i dag en mobiltelefon eller surfplatta, och nästan alla är missnöjda med ljudet, konstaterar M3:s chefredaktör Mikael Lindkvist. Trådlösa högtalare är ett enkelt sätt att göra ljudet fantastiskt mycket bättre.

Det finns trådlösa högtalare i alla prisklasser, men det vi framför allt lyfter fram är de så kallade multirumshögtalarna. De kopplas ihop med det trådlösa hemmanätverket, och spelar sedan upp musiken strömmande från valfri pryl – oavsett om det är från en mobil, surfplatta eller dator. Det fina med just multirumshögtalare är att du kan koppla ihop ett gäng enheter till ett och samma system och spela musik i flera rum, och allting sköter du med en app i mobilen eller surfplattan.

Musiken kan strömmas från datorn eller hämtas in direkt från tjänster som Spotify och Deezer och det är inga problem att få in ljudet i den vanliga förstärkaren med en liten extra dosa. Priserna har också blivit mycket mer tilltalande den senaste tiden så du kan få en riktigt bra prylklapp för 1 800 kronor.

Tidigare var företaget Sonos ganska ensamt på den här marknaden, men i år har det lanserats flera intressanta utmanare, konstaterar Mikael Lindkvist.

– Det här är en glödhet marknad just nu, och vi tycker att trådlösa högtalare är den perfekta prylklappen år 2014.

För att hjälpa dig att välja vilket paket som bör ligga under granen har vi testat de mest intressanta produkterna just nu:

Bästa multirumshögtalaren just nu
Test: 7 multirumshögtalare paket som ger ljud i alla rum

Läs även
Test: 10 bluetooth-högtalare - trådlöst ljud för rimlig peng

Fakta

Varje år utser Sveriges största prylsajt M3 "Årets prylklapp".

Utnämningen avser alltid en kategori av produkter, aldrig en enskild pryl.

Bedömningen sker utifrån redaktionens samlade intryck av årets produktlanseringar, efterfrågan från hundratusentals svenska teknikkonsumenter via diskussioner, kommentarer, mejl och enkäter.