Något som är väldigt tydligt när det gäller målgruppen för aktivitetsmätare är att de fortfarande är uppdelade på ”sport” och ”livsstil”. Designen på våra mätare skiljer sig åt markant. Om målgruppen är sportutövare kan designen vara mycket mer iögonfallande och mindre anpassad att bäras med olika plagg.

Läs också! Jättetest: Nio smartklockor för den digitala handleden

Det här märks på Adidas och Polars aktivitetsarmband. Misfit å andra sidan verkar vilja göra ett digitalt smycke i stället och väcker inte alls några sportiga associationer. Withings Pulse hamnar någonstans mittemellan.

Synkronisering med Apples hälso-app är inte standard. Misfit och Polar delar gärna med sig data medan Withings och Adidas inte gör det.

Läs också! Fitbit Blaze: Smart träningsklocka lirar med grym app

Polar Loop

Polar – Billigt multisportarmband

Polar har släppt sportklockor och pulsband ett bra tag, men kanske just därför känns deras hårdvara och app lite tråkiga och oinspirerande. Polar Loop finns i tre färger: svart, lila och blått.

Det första vi måste göra är att agera urmakare: lossa spännet och klippa till bandet till rätt längd. Det känns inte så kul och gör dessutom att Loop bara kan användas av personer med samma handledsstorlek. Polar Loop blir även svår att sälja (och köpa) begagnad.

Gränssnittet består av en lagom detaljerad display och en enda knapp. Den växlar mellan steg, tid, aktivitet och brända kalorier. Den visar även hur lång tid du har kvar till dagens mål.

Appen är funktionell men lite tråkig. Dessutom måste du registrera dig på datorn innan du loggar in i appen. Du kan tävla mot andra i världen, vilket säkert många uppskattar.

Sammanfattning
Sedan vi gjorde testet har Loop 2 lanserats, den nyare modellen kostar dock ett par hundralappar extra. Polar Loop är ett billigt och prisvärt alternativ för dig som vill ha ett enkelt och sportigt aktivitetsarmband. Komplettera med pulsmätaren Polar H7 om du vill ha ännu bättre data.

Namn: Polar Loop
Pris: 500 kronor

Prisjakt
plus

Vattentät
Inaktivitetsvarnare
Synkar med pulsmätare …

minus

… som får köpas separat
Icke-flexibelt aktivitetsarmband
Tråkig app

Polar Loop skickar ut inaktivitetsvarningar när du suttit stilla för länge.

Betyg: 7 av 10Betyg 7 av 10