Withings Pulse O2

Withings – Mäter syrenivån i blodet 

Withings har varit med ett tag och deras Pulse har fått en uppdatering med tillägget O2. Den enda skillnaden, förutom eventuella förbättringar under skalet, är att den nu kan mäta syrenivån i blodet (för den begränsade skara motionärer som har behov av det) och faktum är att ägare till den gamla Pulse kan uppgradera den till att få samma funktionalitet. Bjussigt av Withings!

Själva mätaren är en svart liten sak med en matt, gummerad yta. Interaktion sker med en knapp på ovansidan eller genom att svepa och klicka på pekskärmen. I paketet medföljer ett aktivitetsarmband och en bältes- eller skohållare. Båda med en ganska sportig känsla.

Pulse O2 mäter en hel del saker, förutom steg även brända kalorier, stigning, distans, puls och syrenivån i blodet. Och på natten mäter den även sömnkvalitet, men tyvärr utan att kunna väcka dig i ditt optimala sömncykelfönster. Dock bör du komma ihåg att pulsmätaren inte mäter konstant, utan bara när du håller fingret mot den.

Sammanfattning:
Withings Pulse O2 är en kompetent och mångsidig aktivitetsmätare med en lite präktig framtoning. Appen är helt okej, men vi hade gärna sett lite mer nytänk.

Namn: Withings Pulse O2
Pris: 1 270 kronor
Mer info: Withings Pulse O2

plus

Mäter syrenivå i blodet
Pålitlig stegräknare
Du kan bära den på olika sätt

minus

Sömnläget måste aktiveras manuellt
Inte vattentät
Kunde varit lite snyggare
Dyrare än konkurrenterna i testet

Withings hämtar in data även från andra appar som till exempel Runkeeper.


Betyg: 7 av 10Betyg 7 av 10