Adidas Mycoach Fitsmart

Micoach Fitsmart – Svåranvänd coach

Adidas har några produkter på den smarta aktivitetsarmbandsmarknaden, bland annat den hyllade löparklockan Micoach Smartrun. Fitsmart är i stället en nedbantad historia med lågupplöst skärm och utan gps. Här finns dock en pulsmätare för kontinuerligt bruk och det är egentligen den största behållningen.

Fitsmart skiljer sig från de andra mätarna i testet genom att den inte mäter din aktivitet under hela dagen utan enbart när du uttryckligen startar olika träningsprogram. Dessa hanterar du från smartphone-appen och här finns en hel del att välja mellan. När du dragit i gång ett pass håller du med hjälp av färgindikationer på klockan koll på om du ligger inom lämpligt pulsintervall. Smart!

Tyvärr är Adidas Fitsmart riktigt krånglig att använda, trots sin enkelhet. Vi lyckades till exempel aldrig para ihop den med vår Iphone 6 utan bara med en Android-telefon. Att synka över data är inte heller helt smärtfritt, vi var tvungna att para om Fitsmart flera gånger.

Sammanfattning:
Adidas Fitsmart kan vara en bra idé för dig som vill jobba med specifika träningsprogram. Dock räcker det med att ladda ner appen för att få tillgång till dem. Själva aktivitetsarmbandet har sjunkit i pris ganska ordentligt sedan det först lanserades, men det tillhör ändå inte våra favoriter.

I appen finns en mängd olika träningsprogram.

Namn: Adidas Micoach Fitsmart
Pris: 1 328 kr

Prisjakt
plus

Inbyggd pulsmätare
Pulsintervallindikationen är smart
Många träningsprogram i appen

minus

Dyr!
Svår att synka med telefonen
Ingen kontinuerlig aktivitetsmätning


Betyg: 5 av 10Betyg 5 av 10